Copiii care plang au acum o poveste care le explica plansul

Copiii care plang au acum o poveste care le explica plansul

Editura Cartea Copiilor lanseaza De ce plangem?, cartea care vorbeste despre plans pe intelesul celor mici. Astfel, toti copiii care plang (si sunt atat de multe motive), vor intelege ca este normal si sanatos ce fac.

Noua carte despre psihologia copiilor, De ce plangem?, este scrisa de Andreea Constantin si ilustrata de Maria Constantinescu. Ii va ajuta pe copii sa inteleaga ce este plansul, ce se intampla in corpul lor cand plang si de ce le pot fi folositoare lacrimile.

„Am ales să scriu despre plans, fiindca, in cultura noastra, acest proces vindecator este descurajat si dispretuit. Copiii care au atata nevoie de el aud deseori mesaje negative: Ce rusine sa plangi asa!, Dar tu esti baiat mare!, Numai fetele plang! Ce, tu esti fata?, O sa rada toti copiii de tine, daca plangi asa! si multe alte replici. Interiorizandu-le, copiii ajung sa dispretuiasca starile emotionale mai putin placute si sa nu le mai poata gestiona intr-un mod constructiv. De aceea, am scris aceasta carte — cu gandul, in primul rand, la copii”, marturiseste Andreea Constantin.

Parintii nu ii inteleg mereu pe copiii care plang. Acum au o poveste care sa le explice si punctul de vedere al micutilor
Parintii nu ii inteleg mereu pe copiii care plang. Acum au o poveste care sa le explice si punctul de vedere al micutilor

Copiii care plang vor intelege rostul lacrimilor

Cartea prezinta plansul si emotiile, atat din punct de vedere psihologic, cat si biologic, explicand celor mici toate detaliile anatomice intr-un mod creativ si distractiv. De exemplu, copiii care plang pot afla ca lacrimile din timpul plansului sunt deosebite, pentru ca, pe langa apa si sare, in ele se gasesc substante speciale, produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristetii si e bine sa fie dati afara prin lacrimi si inlocuiti cu endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simti durerea.

„De ce plangem?” este disponibila pe site-ul Editurii Cartea Copiilor
„De ce plangem?” este disponibila pe site-ul Editurii Cartea Copiilor

„Cartea este o bijuterie pentru parinti si copii! Sunt tare entuziasmata ca Andreea a reusit sa aduca la lumina informatii despre neurostiinta plansului, despre componenta chimica a lacrimilor si sa raspunda la intrebari precum De ce fac copiii trasnai?, De ce copilul meu e incapatanat? si altele pe care multi adulti si le pun. Am multa incredere ca explicatiile autoarei si ilustratiile Mariei Constantinescu vor convinge multi parinti de puterea vindecatoare a lacrimilor si le vor da copiilor sentimentul ca sunt buni si minunati”, subliniaza Otilia Mantelers, expert in parenting.

„Emotiile sunt darurile vietii, iar dezvoltarea inteligentei emotionale este o prioritate pentru noi toti. Cartea de fata dace insa mai mult decat atat: ii apropie pe parinti de copii si le ofera celor mici posibilitatea cultivarii unei relatii sanatoase cu ei insisi”, completeaza Gáspár György, psihoterapeut relational.

Cartea De ce plangem? este recomandata copiilor intre 3 si 8 ani si este disponibila pe site-ul editurii, la pretul de 33 de lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este Cum sa ne invingem teama, de Catherine Dolto.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s