Cum faci libelule de lipit pe frigider

Libelulele sunt unele dintre cele mai interesante insecte zburatoare, mai ales pentru copii. Aspectul lor elegant, dar si agilitatea cu care zboara, le fac extrem de indragite de catre cei mici (si nu numai). Poate tocmai din acest motiv exista o multime de proiecte creative inspirate de simpaticele insecte. Un astfel de proiect iti prezentam astazi: libelule-magneti de lipit pe frigider.

Materiale necesare:

  • Clesti de rufe (de lemn)
  • Carioci/scotch colorat/hartie colorata
  • Sarma plusata
  • Ochisori mobili
  • Magnet mic
  • Lipici

Libelula de lipit de frigider e foarte usor de realizat. Pentru inceput, gandeste-te la cum vrei sa “imbraci” libelula, adica la cum vrei sa decorezi clestele de rufe. Il poti desena cu cariocile sau poti lipi pe el scotch colorat sau hartie colorata.

Lipeste o pereche de ochisori mobili la unul din capetele clestelui, apoi realizeaza aripile libelulei din doua fire de sarma plusata. Rasuceste-le pe rand, astfel incat sa obtii cate un “8” alungit din fiecare sarma. Introdu-le apoi cu grija in mijlocul clestelui si lipeste-le cu putin lipici.

Ti-a mai ramas de lipit magnetul pe spatele clestelui de rufe si astfel ai obtinut o libelula haioasa de lipit pe frigider. Nu doar ca e simpatica si originala, dar o poti folosi si pentru a comunica cu ceilalti membri ai familiei, lasandu-va unii altora hartiute cu mesaje pe frigider.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s