Cum eviti sau tratezi raceala in timpul sarcinii

Cum eviti sau tratezi raceala in timpul sarcinii

Atat pentru femeia insarcinata, cat si pentru mama care alapteaza, iarna este un anotimp delicat. Sunt mari sanse de a contacta un virus, in aceasta perioada, iar medicamentele nu prea sunt indicate pentru gravidute sau proaspete mamici. De aceea, la Traieste Sanatos cu Simona, iti aducem sfaturi utile despre cum sa eviti raceala in timpul sarcinii si idei de tratamente pentru cazul in care te-ai imbolnavit.

„Este foarte important, mai ales in sezonul rece, ca femeia insarcinata sau mama care alapteaza sa aiba o imunitate naturala foarte buna”, explica dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie.

Cand esti insarcinata si cand alaptezi, exista o multime de contraindicatii, mai ales in ceea ce priveste medicamentele, pentru a nu afecta fatul sau sugarul.

Ca urmare, este nevoie sa te protejezi, intarindu-ti imunitatea astfel:

  • prin mancare sanatoasa si diversificata;
  • printr-o hidratare corecta si sustinuta;
  • prin miscare si o gandire pozitiva;
  • evitand locurile inchise sau aglomerate, de unde ai putea contacta un virus.

„O infectie gripala poate avea complicatii asupra fatului si asupra sarcinii”, mai spune dr. Ruxandra Constantina.

Daca insa n-ai scapat de raceala in timpul sarcinii, exista remedii naturale, pe care le poti lua chiar si cand esti gravida. Printre ele se numara: extracte gemoterapice, siropuri speciale si uleiuri esentiale. Afla ce remedii naturale sunt indicate pentru a trata raceala in timpul sarcinii, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s