Cum este influentat copilul de starea emotionala a mamei

Cum este influentat copilul de starea emotionala a mamei

Starea emotionala a mamei poate influenta puternic comportamentul copilului, in moduri pe care poate nu ti le-ai imaginat. La Parinti de Pici, vorbim despre modul in care cei mici oglindesc reactiile mamelor.

Eu una ma minunez aproape de fiecare data (si uneori chiar ma sperii) de cat de fidel imi oglindeste cea mica starile, si pe cele bune, si pe cele neplacute”, povesteste Georgiana, mamica de pici.

Stii acele momente in care ai o zi proasta, parca nimic nu iti merge si tocmai atunci se gaseste copilul sa fie agitat sau sa nu ii convina nimic? Poate te gandesti ca este, pur si simplu, una din acele zile care iti testeaza nervii si rabdare. Dar nu este chiar o coincidenta.

Starea emotionala influenteaza extrem de mult copilul si nu este ceva ce poti preface. In momentul in care puiul tau te simte relaxata si vesela, va fi si el multumit langa tine. Pe de alta parte, daca starea emotionala a mamei este una negativa, piciul va oglindi nemultumirile – va plange, va fi nervos si agitat.

Legatura emotionala dintre mama si copil se formeaza inca din burtica si, de aceea, este foarte important sa cultivam emotii pozitive inca dinainte de a deveni parinti.

Afla mai multe despre starea emotionala a mamei acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s