Cum apare si se trateaza refluxul gastroesofagian

Cum apare si se trateaza refluxul gastroesofagian

Copiii si adultii deopotriva pot avea de a face cu refluxul gastroesofagian, o afectiune digestiva, care poate duce la complicatii, daca nu este tratata la timp. Mai multe detalii iti oferim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Refluxul gastroesofagian este o afectiune digestiva, prin care continutul gastric reflueaza in esofag, pana in gura”, explica dr. Adelina Popescu, medic gastroenterolog.

Dintre manifestarile afectiunii cele mai cunoscute sunt: cand simti cum ti se intoarce mancarea dupa ce ai mancat sau cand simti arsuri la stomac, regurgitatie, durere toracica, balonare si alte disconforturi asemanatoare.

Pana se maturizeaza sistemul digestiv, bebelusii pot avea acest reflux. La ei insa nu este nevoie de tratament, fiind un fenomen perfect normal.

Pe de alta parte, daca observi astfel de episoade de peste 3 ori pe saptamana, atunci se poate pune diagnosticul de boala de reflux. Boala de reflux este cauzata de alimentatia nesanatoasa – consumul excesiv de alcool, alimente picante, bauturi carbogazoase, dulciuri concentrate, grasimi animale – si poate duce la complicatii precum cancerul esofagian.

Despre alte complicatii si tratamente poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s