Cum alegem activitatile extrascolare pentru copiii nostri

Cum alegem activitatile extrascolare pentru copiii nostri

Cand vine vorba de activitatile extrascolare, avem atatea optiuni la dispozitie, incat nu stim ce sa mai alegem. De aceea, la Meditatii pentru parinti, iti oferim solutiile prin care sa alegi activitatile ideale pentru nevoile copilului tau.

Chiar si intr-o familie, unde adesea avem afinitati comune, nevoile si dorintele difera. Ca urmare, cand frunzaresti ofertele de activitati extrascolare, cel mai important este sa iei in considerare nevoile copilului tau si ceea ce ii face lui placere cu adevarat.

Eu, ca parinte, sunt responsabil de nevoile copilului meu, nu de nevoile neimplinite ale fostului copil”, este de parere Cati Calin, psiholog si trainer in Metoda Espere.

Dupa ce stabilesti ce il pasioneaza pe cel mic, poti imparti activitatile extrascolare pe nevoi precum:

  • nevoia de a face sport – cum copilul sta foarte mult in banca la scoala si mai ales daca nu are parte de prea multa activitate fizica, poate fi foarte util sa iti dai copilul la un sport care sa ii faca placere;
  • nevoia de a performa – poate piciul tau isi doreste sa devina mai bun la o anumita materie de la scoala sau are nevoie de sustinere sau isi doreste sa aprofundeze mai mult, poate se pregateste de un concurs la o anumita materie;
  • nevoia de a dezvolta niste abilitati – pentru situatii in care copilul este mai timid, nu are o stima de sine suficient de dezvoltata sau se integreaza mai greu intr-un colectiv, poti cauta cursuri de teatru sau de dezvoltare personala.

Cu toate acestea, mai conteaza sa ai grija la un aspect. Incearca sa nu lasi activitatile extrascolare sa acapareze tot programul micutului tau, intrucat el are nevoie si de timp de joaca, timp in familie si timp de relaxare.

Mai multe despre activitatile extrascolare ne spune Cati Calin, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s