Culoarea anului 2016 este…

Institutul Pantone a anuntat culoarea anului 2016 si, pentru prima oara, este vorba despre o combinatie de doua culori.

Rose Quartz si Serenity (PANTONE 13-1520 & PANTONE 15-3919) au fost alese drept culorile anului 2016. Combinatia pastelata a fost descrisa ca fiind linistitoare si menita sa aduca echilibru si o stare de bine.

„Impreunate, Rose Quartz si Serenity demonstreaza un echilibru inerent intre o nuanta mai calda de roz si albastrul mai rece, dar calm, reflectand atat conexiune si o stare de bine, cat si un sentiment linistitor de ordine si pace”, a explicat Leatrice Eiseman, Director Executiv al Institutului Pantone.

Ansamblul de culori a fost ales pentru ca, in aceasta lume moderna, in care stresul predomina, din ce in ce mai multi oameni cauta o stare de bine, cauta siguranta si incurajare si isi doresc sa fie cat mai prezenti la momentele care ii fac cu adevarat fericiti.

De asemenea, daca stam sa ne gandim si la ce simbolizeaza fiecare culoare, vom observa ca apropierea lor este cu adevarat inedita. De foarte multe ori, rozul este asociat cu fetitele, in timp ce albastrul pare sa le apartina baietilor. Culoarea anului 2016, combinatia celor doua culori, urmareste depasirea acestor granite, spre o egalitate intre sexe, pentru o generatie mai toleranta.

Asadar, daca iti pregatesti o garderoba noua pentru anul 2016, fii in pas cu noile tendinte cromatice!

Tu ce parere ai de culoarea anului 2016?

culoarea anului 2016Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s