Cu cine iti lasi copilul cand nu esti acasa?

Bone, bunici, gradinite cu program prelungit – exista avantaje si dezavantaje pentru toate aceste solutii, atunci cand nu esti acasa si esti nevoit(a) sa iti lasi copilul cu cineva. Tu la cine apelezi?

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti cu Cristina Trepcea, psihoterapeuta Jeni Voicu ne vorbeste despre optiunile pe care le avem la indemana, atunci cand nu putem fi acasa, pentru a avea grija de copii.

Este normal sa apelezi la ajutoare in cresterea copilului. Dar de unde stii care este cea mai buna solutie?

In cazul gradinitei cu program prelungit, Jeni Voicu ne spune ca cel mic „incearca o emotie profunda, legata de frica de abandon”, in momentul in care observa ca cei mai multi dintre colegii sai sunt luati de parintii lor, dar el inca ramane acolo.

Este important sa constientizezi ca oricine ar avea grija de copilul tau nu va insemna la fel de mult pentru cel mic pe cat insemni tu. Instinctiv, puiul tau stie cine e mama si ca doar mama poate sa il ingrijeasca asa cum are nevoie, in totalitate.

Ce se intampla cand copilul se simte departe de persoanele care il securizeaza? Cum s-a schimbat imaginea bunicilor de-a lungul vremii? Afla chiar aici.

Tu cu cine iti lasi copilul cand nu esti acasa?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s