Crucea Rosie Romana a aniversat 145 de activitate umanitara

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a sarbatorit pe 4 iulie 145 de ani de istorie si activitate umanitara.

Crucea Rosie Romana a marcat evenimentul organizand, in curtea Spitalului Coltea din Bucuresti, un eveniment aniversar de amploare, cu mii de participanti, in prezenta unor personalitati precum dl. Prof. Univ. Alexandru Cioroianu, istoricul Nicolae Pepene – director al Muzeului Judetean de Istorie din Brasov, domnul Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Rosii Romane si doamna Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Rosii.

Pe parcursul evenimentului, voluntarii organizatiei au desfasurat activitati specifice de Cruce Rosie dedicate publicului larg, primindu-i cu entuziasm pe vizitatorii dornici sa se alature si ei ca voluntari.

Cele mai cautate activitati au fost atelierul de prim-ajutor, cel de interventie in caz de dezastre naturale si, in cazul celor mici, atelierul de educatie pentru sanatate.

Ziua s-a incheiat cu un moment spectaculos, iluminarea in rosu a Spitalului Coltea, o cladire-simbol pentru Bucuresti si locul unde s-a infiintat Crucea Rosie Romana in urma cu 145 de ani.

De asemenea, cu ocazia evenimentului a fost inaugurata, in fata Spitalului Coltea din Bucuresti, o expozitie fotografica ce ilustreaza, in 40 de panouri, momente importante din istoria de 145 de ani de activitate umanitara a Crucii Rosii Romane. Expozitia poate fi vizitata pana pe 24 iulie 2021.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s