Cristian China-Birta, despre implicarea tatilor in viata bebelusilor: „Tatii din ziua de azi isi doresc sa ajute!”

Daca te numeri printre ascultatorii nostri fideli, cu siguranta esti la curent cu initiativa pe care am demarat-o de ceva vreme, despre rolul important pe care il are in dezvoltarea copilului sau, de la nastere pana la maturitate.
Specialistii sustin ca prezenta timpurie a tatalui in viata copilului este fundamentala pentru evolutia sa cognitiva, sociala si psihologica, tatal fiind cel care ii insufla copilului anumite valori, pe care acesta nu l-ar putea asimila de la nicio alta persoana, nici macar de la mama.

Despre rolul tatalui in viata bebelusului am discutat cu Cristian China-Birta, antreprenor, consultant, blogger si, nu in ultimul rand, tata de 3 copii: un baiat de 19 ani pe nume Alex si doua fiice, Mara de 14 ani si Patricia de 7 ani.

Timp de mai bine de o ora, Cristian si Ruxandra Rusan, realizatoarea emisiunii „Suna Bine”, au discutat despre motivele pentru care multi tati nu sunt prezenti 100% in cresterea si ingrijirea bebelusilor lor si au incercat sa le vina in ajutor ascultatorilor nostri de sex masculin cu solutii legate de cum ar putea sa se implice, cu tot sufletul, in viata copiilor lor, inca de la nastere.

„Fata de generatiile anterioare de tati (n.r. – care aveau o credinta bine impamantenita, si anume ca mama ar trebui sa se ingrijeasca de bebelus), tatii de astazi fac ceva in plus, isi pun intrebari si isi doresc sa ajute […] M-am tot gandit de ce noi am devenit altfel de tati, fata de cum erau tatii nostri pe vremuri? Cred ca totul vine din modul in care noi, ca soti, privim ideea de familie. Noi am inceput sa le intelegem provocarile si greutatile partenerelor noastre. Cred ca aceasta este explicatia.”, spune Cristian China-Birta.

Asculta intregul podcast aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s