Creativitatea copilului: Arta ca dar

Sustine creativitatea copilului tau, transformand operele sale de arta in cadouri. Iata cum iti poti indruma micutul sa ofere arta sa ca pe un dar.

Tuturor le plac creatiile copiilor, iar o fotografie inramata poate constitui o achizitie deosebita pe peretele oricui. Exista si truse care pot transforma arta in orice, de la cravate la seturi de masa. De exemplu, fotografiaza un desen al copilului tau si imprima-l pe o hartie speciala pentru imprimare termica; tot ce mai ramane sa faci este sa aplici desenul pe un tricou alb, folosind fierul de calcat.

Organizeaza o expozitie de arta – Poti face asta in familie sau prin intermediul scolii. Poti organiza expozitia unui singur copil sau poti expune si creatiile prietenilor sai (sau ale fratilor). Pentru a transmite valorile, foloseste o tema creativa, cum ar fi „poze ale pacii” sau „desene ale modalitatilor prin care sa fim responsabili”.

Copiii se bucura sa li se dea „teme de arta”, iar cand sa le dai de facut un proiect care-i incurajeaza sa se gandeasca la valorile importante, fa din aceasta o parte importanta a gandurilor si a conversatiilor lor. Astfel, creativitatea copilului tau va fi ghidata si inspre un scop constructiv si educativ.

Indruma-l pe copilul tau sa-i invete pe copiii mai mici cum sa creeze

Una dintre cele mai bune modalitati pe care cunosc medicii pentru a-i ajuta pe copiii cu probleme afective este sa li se ofere ocazii in care sa aiba grija de copiii cu doi-trei ani mai mici decat ei. Ingrijirea celorlalti le ofera copiilor agresivi ocazia de a educa si de a se gandi la nevoile celorlalti.

Ingrijirea celorlalti ofera copiilor timizi si anxiosi sansa de a fi mai deschisi si mai directi. Orice fel de ingrijire este de ajutor atat celui care ingrijeste cat si celui care este ingrijit, dar predarea artei estre extrem de eficienta in dezvoltarea afectiva si sociala a copiilor.

Atunci cand copiii ii ajuta pe ceilalti copii sa creeze, nu exista nicio presiune pentru acestia si nici criterii stricte dupa care sa fie evaluati, asa cum se intampla la scoala. Atat cel care ingrijeste, cat si cel ingrijit se pot concentra asupra dezvoltarii unei relatii de ajutor, fara a se mai gandi ca vor fi judecati.

Ai grija ca proiectele sa fie cat mai simple (de exemplu: pictarea cu degetele, cu buretele, folosirea tiparelor pentru modelarea cu plastilina) si limiteaza activitatile la 15-20 de minute. Celui care se ocupa de copii da-i intructiuni cum sa-i invete pe cei mici, asa incat sa aiba succes.

Exista multe moduri de a comunica cu puiul tau prin intermediul artei, prin activitati derulate in familie, care ii permita celui mic sa se exprime. Nu exista dubiu ca atat tu vei beneficia in urma acestei activitati, cat si copilul tau.

Pentru a ajuta creativitatea copilului tau, iti recomand activitatile sectiunea Art & Craft.

sursa articol: Bebelu.ro


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s