Corul Madrigal lansează Programul Național de Cercetare „Madrigal for Babies”

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” derulează le nivel național, începând din acest an, programul de cercetare în domeniul muzicoterapiei, utilizând ca instrument vocea umană – vocea Madrigal.

Dedicat cercetării efectelor muzicoterapiei asupra bebelușilor, mămicilor gravide și părinților, Programul Național de Cercetare „Madrigal for Babies” va fi coordonat de muziciana și muzicoterapeuta Angelica Postu și va reuni specialiști din domenii diverse care vor realiza studii la nivel național dar și colaborări internaționale în domeniu.

Programul Național de Cercetare „Madrigal for Babies”, derulat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” în parteneriat cu Asociația Română de Muzicoterapie, a fost lansat în cadrul conferinței de presă care a avut loc pe 16 ianuarie 2023, în prezența echipei Madrigal și a ministrului culturii, Raluca Turcan.

„Din perspectiva mea, ca ministru al culturii, această componentă este importantă și o voi susține cu toată forța – deschiderea instituției culturale Madrigal către noi categorii de public, oferind argumente științifice pentru produsul cultural oferit oamenilor. Muzica educă, dezvoltă abilități precum memoria, atenția, ascultarea. Cred că acest gen de spectacole pe care Madrigalul le va oferi publicului, reprezintă un sprijin pentru un segment important al societății noastre – mămici, familii tinere, copii și bebeluși.”Raluca Turcan, Ministrul Culturii.

Început ca proiect pilot în anul 2023, alături de muziciana și muzicoterapeuta Angelica Postu, președinta Asociației Române de Muzicoterapie, conceptul „Madrigal for Babies” a făcut cunoștință cu publicul bucureștean în vara anului trecut, în cadrul unui concert dedicat bebelușilor și femeilor însărcinate.

Anna Ungureanu

„Expunerea copiilor la muzică în timpul dezvoltării îi ajută să învețe sunetele și să înțeleagă emoțional și cognitiv sensurile cuvintelor. Mai mult, muzica întărește legătura afectivă dintre copii și părinți, având efecte de stare de bine asupra acestora. Avem pentru prima dată șansa, prin intermediul acestui program de cercetare cu un potențial imens, să poziționăm România pe un loc internațional de referință în domeniul cercetării efectelor muzicii asupra noastră. Sunt convinsă că cercetarea efectelor muzicii pe termen scurt și lung asupra bebelușilor este doar începutul, și că ne vom îndrepta atenția și resursele și către alte categorii de vârstă.”Angelica Postu, coordonatoarea Programului Național de Cercetare „Madrigal for Babies”.

Programul de Cercetare „Madrigal for Babies – muzicoterapie dedicată bebelușilor, mămicilor gravide și părinților” continuă preocuparea continuă a Corului Madrigal pentru studiul și promovarea la nivel național a muzicii pentru cei mai mici dintre ascultători.

Programul va fi derulat în parteneriat cu Asociația Română de Muzicoterapie și în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică din București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s