Copilul la 2 ani si abilitatile sale

Copilul la 2 ani si abilitatile sale

Fiecare copil este unic si se dezvolta in ritmul lui, insa exista cateva repere generale dupa care te poti ghida pentru fiecare etapa de varsta. La Parinti de Pici, iti spunem ce abilitati dobandeste si cum se comporta copilul la 2 ani.

Odata ce se apropie de aceasta varsta si devin oficial toddleri, micutii nostri sunt tot mai activi, mai independenti si mai curiosi, iar abilitatile lor se dezvolta si se inmultesc parca de la o zi la alta”, aflam de la mamica Georgiana, a carei fetita doar ce a implinit doi anisori.

Copilul la 2 ani stie sa alerge, sa urce si sa coboare trepte tinandu-se de bara, sa impinga jucarii sau carucioare, sa arunce si sa suteze mingea, sa se catere pe mobila si sa sara cu ambele picioare. Unii copii stiu chiar sa se dea cu trotineta, la varsta asta.

Prichindelul tau devine tot mai independent si invata foarte rapid. Va incepe sa isi imagineze jocuri complexe, va fi capabil sa urmeze instructiuni si va reusi sa rezolve puzzle-uri simple.

In ceea ce priveste motricitatea fina, copilul la 2 ani mananca si bea singur, deseneaza tinand creioanele intre degete si construieste turnuri de cel putin 4-5 cuburi.

Mai multe despre cum se dezvolta cei mici la varsta de 2 anisori iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s