Copilul dupa divort: Cum il ajuti sa treaca peste trauma

Copilul dupa divort: Cum il ajuti sa treaca peste trauma

Chiar daca hartiile au fost semnate, lucrurile au fost impartite si drumurile s-au separat, povestea divortului nu se incheie. Iar acest lucru este simtit cu atat mai mult de micutul ai carui parinti s-au despartit. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre cum se schimba copilul dupa divort si cum il poti ajuta.

„Cred ca cel mai important lucru la care sa fie atenti parintii care sunt intr-o astfel de situatie este sa nu faca lucruri care sa ii puna pe copii in conflict de fidelitate”, spune Cati Calin, psiholog si specialist in Metoda Espere. Ea continua prin a explica faptul ca parintii, de fapt, au doua relatii – cea de parinti ai copilului lor si cea de cuplu – si mai spune ca, de multe ori, ajungem sa le confundam pe cele doua.

Pentru o crestere armonioasa a copilului, este nevoie ca parintii sa lucreze impreuna, chiar daca relatia de cuplu nu rezista in timp. Stim ca este mai usor de zis decat de facut, dar este un exercitiu important in general si esential pentru copilul dupa divort.

Despre caracteristicile copilului cu parinti divortati poti afla mai multe acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s