Copiii vorbesc in numele planetei, in cadrul Earth Speakr!

Pe 1 iulie s-a lansat Earth Speakr, o noua lucrare de arta interactiva a artistului Olafur Eliasson, care amplifica modurile in care copii vad viitorul planetei.

Aceasta lucrare invita adultii si liderii globali, cei care au puterea de decizie si de a schimba cursul lucrurilor sa fie deschisi la mesajele copiilor.

Earth Speakr utilizeaza realitatea augmentata si include o aplicatie gratuita, precum si un website interactiv disponibil in cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Earth Speakr este disponibila gratuit si indeamna persoanele de toate varstele si din toate colturile Europei sa colaboreze si sa se gandeasca la schimbarile climatice si viitorului planetei.

Initiativa ii apartine artistului islandezo – danez Olafur Eliasson si este componenta centrala a programului cultural pregatit cu ocazia Presedintiei Germaniei la Consiliul Uniunii Europene in 2020.

Asculta-l pe Olafur Eliasson vorbind despre Earth Speaker: 

Copiii vorbesc in numele planetei

Oricine poate descarca aplicatia Earth Speakr in urmatoarele sase luni si isi poate anima mediul inconjurator folosind tehnologie interactiva. Copiii si tinerii ce inca nu sunt majori pot alege sa participe imprumutandu-si vocea unui copac, unei coji de banana, cerului sau unei strazi.

Astfel, ei vor putea vorbi in numele mediului si al planetei. Mesajele lor creative vor fi distribuite prin intermediul earthspeakr.art sau experimentate in aplicatie cu ajutorul realitatii augmentate (AR).

Earth Speakr amplifica mesajele copiilor si invita adultii si liderii globali, cei care au puterea de decizie si de a schimba cursul lucrurilor sa ii asculte cu atentie.

Pe www.earthspeakr.art, adultii pot demonstra ca mesajele sunt ascultate creand colectii AR de mesaje, denumite „Loud Speakrs”. Acestea pot fi amplasate oriunde pe o harta virtuala – in piete publice, in parcuri, pe acoperisul cladirilor – pentru a-i incuraja si pe altii sa asculte.

Mesajele Earth Speakr sunt, de asemenea, transmise in Bruxelles in cladirea Justus Lipsius (sediul principal al Consiliului Uniunii Europene si al Secretariatului General al acestuia) si in cladirea Europa (ce gazduieste reuniunile Consiliului European, ale Consiliului Uniunii Europene si ale altor organisme la nivel inalt), in cadrul Parlamentului European in Bruxelles si Strasbourg, precum si in Berlin, in zona Lichthof a Ministerului Federal al Afacerilor Externe.

“Viata pe Pamant presupune ca oamenii, animalele, plantele si ecosistemele sa coexiste. Trebuie sa recunoastem aceasta coexistenta si sa luam masurile potrivite pentru a o sustine. in dezbaterile curente despre schimbarile climatice, este vital ca vocile generatiei urmatoare sa fie auzite cu tarie si claritate, pentru ca ei sunt cei ce vor trai in viitorul pe care noi il modelam acum. Lucrarea mea Earth Speakr ii invita pe copii sa vorbeasca despre clima, cu ingrijorare sau cu speranta. Cu ajutorul aplicatiei Earth Speakr, ei se pot exprima prin orice element aleg din jurul lor. Aceasta lucrare de arta aduce vocile lor laolalta si amplifica mesajele pe care ei doresc sa le transmita. Noi – adultii, decidentii si politicienii – trebuie sa auzim mesajele creative ale copiilor si sa le luam in serios”, a spus Olafur Eliasson.

Mai multe detalii despre proiectul Earth Speaker se gasesc aici, iar mai multe detalii despre artistul Olafur Eliasson se gasesc pe www.olafureliasson.net.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s