Copiii si tehnologia: Cum sunt bebelusii influentati de ecrane

Copiii si tehnologia: Cum sunt bebelusii influentati de ecrane

Pentru ca accesul la tehnologie se face de la varste tot mai mici, este important sa punctam ce efecte au dispozitivele asupra bebelusilor. Despre cum punem limite sanatoase intre copiii si tehnologia din jur vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

Potrivit specialistilor, copiii nu ar trebui sa aiba acces la niciun fel de ecran pana la varsta de 2 ani. Totodata, ei recomanda un maximum de 10 minute in fata ecranelor pentru fiecare an din viata copilului, dupa cum aflam de la psihologul Diana Stanculeanu.

De ce copiii si tehnologia ar trebui sa se intalneasca atat de tarziu, intr-o lume care devine tot mai digitala? Afla raspunsul in detaliu, la Meditatii pentru parinti.

Copiii si tehnologia: Dezvoltarea intarziata

Dupa cum am aflat si de la Diana Stanculeanu, pana in 2 ani, dezvoltarea copilului depinde de explorarea si experimentarea facute de bebelus.

Daca ii punem tableta in mana, cand el inca descopera lumea inconjuratoare, nu facem decat sa il imobilizam si sa il hipnotizam, impiedicandu-i procesul de dezvoltare.

Copiii si tehnologia ar trebui sa se cunoasca dupa varsta de 2 ani, treptat si cu limite sanatoase, care ii permit copilului sa creasca armonios.

Descopera mai multe informatii despre accesul copilului la tehnologie, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s