Copiii romani de pretutindeni au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei!

Pe 1 Decembrie, copiii romani de pretutindeni si-au activat iubirea de tara si au petrecut romaneste alaturi de Profesorul de Joaca Leon Magdan si personajele Itsy Bitsy, in cadrul evenimentului „Copiii romani de pretutindeni sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei”.

Ajuns anul acesta la a doua editie, evenimentul a reusit sa-i aduca impreuna pe romanii din SUA, Canada si din tarile Uniunii Europene, pentru a le reaminti de frumusetea locurilor si oamenilor din Romania, de farmecul limbii si culturii romanesti si de faptul ca, indiferent de locul in care locuiesc, poarta in inima dragostea de Romania.

Proiectul este organizat de Asociatia Parintilor Isteti si realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in parteneriat cu Itsy Bitsy si RePatriot.

Pe 1 Decembrie, romanasii si romancutele din toate colturile lumii s-a prins intr-o hora romaneasca fara granite si au luat parte la un eveniment interactiv LIVE in care au simtit bucuria si mandria de a petrece romaneste.

Alaturi de Profesorul de Joaca Leon Magdan si de personajele de la Itsy Bitsy, copiii au avut parte de 5 ore de joaca isteata romaneasca, povesti, poezii, cantece si dansuri, ghicitori, jocuri ale copilariei romanesti si urari de „La multi ani” de la personalitati romanesti de top.

Cu ajutorul jocului TOMANAP, participantii la sarbatoare au facut o calatorie virtuala prin regiunile istorice ale Romaniei, bucurandu-se de ceea ce are tara noastra mai bun si mai frumos: atractii turistice, personalitati, mancaruri delicioase, natura incantatoare.

Petrecerea a fost realizata in colaborare cu sute de copii romani din tara si din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, Republica Modova, Canada, care au cantat, au dansat, au recitat si au urat Romaniei „La multi ani!”.

Urmareste mai jos evenimentul video interactiv din 1 Decembrie:

Cu ocazia evenimentului de 1 Decembrie, copiii romani de pretutindeni au avut ocazia sa participe la un concurs online in care sa-si arate dragostea de tara prin momente artistice dedicate Zilei Nationale, precum cantece, dansuri, poezii, scenete, datini sau obiceiuri.

Majoritatea momentelor realizate de copii in cadrul concursului au fost transmise in cadrul evenimentului „Copiii romani de pretutindeni sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei”.

De asemenea, la finalul petrecerii de 1 Decembrie au fost anuntati si castigatorii concursului, care vor primi in dar carti, jocuri si alte materiale educationale romanesti.

Castigatorii sunt:

Premiul 1: copiii de la „Povestea Abecedarului” din Sevilla, Spania, condusi de doamna Andreea Elena Grigore.

Premiul 2: copiii de la Centrul Cultural Romano-German Ulm din Germania, condusi de doamna Mariana Iulia Filimon.

Premiul 3: copiii din satul Cismichioi, Republica Moldova, condusi de doamna Inna Ianul.

In plus, au fost oferite trei mentiuni speciale, care vor ajunge la:

  • George Florea, din Marea Britanie.
  • Giulya-Elena si Iulian-Vasile Ciochina, din Germania.
  • Sonia Abrudan Caciora, din Oradea, Romania.

Regulamentul concursului este disponibil AICI.

Continutul acestui site nu reprezinta pozitia oficiala a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s