Copiii isi pot vedea ilustratiile publicate intr-o noua carte scrisa de J.K. Rowling

Editura Arthur raspunde invitatiei autoarei J.K. Rowling de a se alatura unui proiect international: Ickabog, o poveste originala pentru copii, publicata gratuit sub forma de foileton online si insotita de un concurs de ilustratie.

In urma cu cateva luni, J.K. Rowling a anuntat ca va publica in foileton povestea Ickabog, scrisa de ea in urma cu peste zece ani, sub forma unei poveste de citit inainte de culcare pentru copiii ei.

J.K.Rowling

Rowling a hotarat sa publice povestea preferata a familiei sale, pentru a le oferi o distractie copiilor, precum si parintilor si ingrijitorilor nevoiti sa ramana in casele lor in perioada izolarii, din cauza coronavirusului.

Pentru cititorii din Romania, Editura Arthur a inceput pe 1 septembrie publicarea in foileton, cu postarea primelor doua capitole pe un site creat special, care poate fi accesat aici

Pana pe 16 octombrie 2020, de luni pana vineri, vor fi publicate toate capitolele, in 34 de parti.

Concurs de ilustratie pentru copii

In plus, J.K. Rowling ii invita pe tinerii artisti in devenire sa ilustreze aceasta poveste si sa se lase inspirati de multimea de personaje si de intamplari colorate.

Invitatia s-a transformat intr-un concurs de ilustratie adresat copiilor intre 7 si 12 ani, castigatorii urmand sa-si vada ilustratiile in cartea Ickabog, atunci cand aceasta va fi publicata in Romania, la Editura Arthur.

Detalii despre conditiile de participare la concurs se gasesc aici.

Povestea Ickabog a fost scrisa pentru a fi citita cu voce tare si ne invita intr-un tinut imaginar. Este o poveste de sine statatoare, neavand legatura cu restul operei autoarei. Se adreseaza copiilor cu varste intre 7 si 9 ani, dar se poate delecta cu ea intreaga familie.

Dupa publicarea online sub forma de foileton, Ickabog va fi publicata si sub forma de carte – in limba engleza in noiembrie 2020 –, iar in Romania curand dupa aceea.

J.K. Rowling isi va dona drepturile de autor rezultate din vanzarea Ickabog catre proiecte de ajutorare a grupurilor afectate in mod special de pandemie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s