Copiii devin cavaleri si domnite in Tabara Medievala pentru Copii

Aflata in al doisprezecelea an de activitate, Tabara Medievala pentru Copii a facut parte din vacanta a peste 1700 de copii.

Organizata in mod traditional in zona Subcarpatilor si in zona montana joasa, tabara este o experienta speciala, educativa si recreativa deopotriva.

Sub o atenta supraveghere, copiii au ocazia unica de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunandu-se in lumea povestilor, atat de familiara varstei lor. Au parte si de relaxare, invatand ceva nou in fiecare zi si facandu-si o multime de prieteni.

Anul acesta, tabara este organizata in 3 serii, care se vor desfasura in urmatoarele perioade:

  • Seria 1: 22 – 27 august 2021
  • Seria 2: 29 august – 3 septembrie 2021
  • Seria 3: 5 – 10 septembrie 2021

Tabara se adreseaza copiilor intre 6 si 16 ani, iar in fiecare serie pot participa 35-40 de copii.

Tabara se desfasoara intr-o vale cu clima blanda, strajuita de muntii Leaota, pe teritoriul comunei Runcu (jud. Dambovita), la Pensiunea si la Hanul Leaota.

Tabara construieste alaturi de micii cavaleri si tinerele domnite una dintre cele mai frumoase povesti ale copilariei lor – un basm despre onoare, prietenie si corectitudine, intr-un cadru natural cu adevarat deosebit, departe de praful si caldura orasului.

Organizatorii au ales cu atentie activitati care sa creeze o lume de basm si care sa fie in egala masura instrumente educative, iar copiii vor fi antrenati in mai multe ateliere inspirate din lumea medievala. Vor deprinde arta si codul de onoare al cavalerilor medievali in cadrul Atelierelor de tir cu arcul si spada medievala si vor fi introdusi in lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictura si heraldica medievala.

Pentru ca experienta aceasta sa fie cu atat mai frumoasa, micii mesteri vor realiza propriile lor scuturi cu insemne heraldice, pe care le vor lua acasa drept amintire.

De asemenea, copiii vor face drumetii in imprejurimile pitoresti ale taberei, in muntii Leaota, iar la lasarea serii vor asculta legende medievale, vor avea „ateliere surpriza” sau vor viziona filme cu specific istoric.

Ultima seara a taberei va fi una festiva, in cadrul careia copiii vor fi investiti cu titluri cavaleresti.

„Tabera de bune maniere”, intre 5 si 10 septembrie 

Ultima serie a Taberei Medievale (in perioada 5 – 10 septembrie 2021) va avea un concept nou, dedicat „bunelor maniere”.

Activitatile din „Tabara de bune maniere” graviteaza in jurul ideilor de buna cuviinta, cumpatare, grija fata de cel de langa noi si fata de natura, bune maniere, carte si invatare din experienta trecutului, cavalerism. Principalul lector al acestei serii de tabara este jurnalistul si activistul de mediu Liviu Mihaiu.

Mai multe detalii despre Tabara Medievala pentru Copii se gasesc pe tabara-medievala.ro sau scriind la office@medievalpraxis.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s