Copiii isi pot face Pasaport la Muzeu

Dupa o perioada dificila, in care pandemia a condus la o scadere drastica a numarului de vizitatori in muzee, „Museum Quest“ lanseaza „Museum Passport“, un nou proiect cultural adresat copiilor cu varste curpinse intre 5 si 11 ani.

„Museum Passport doreste sa transforme vizitele la muzeu intr-o frumoasa oportunitate de petrecere a timpului in familie, oferindu-le, totodata, parintilor prilejul de a se conecta cu copiii printr-o experienta memorabila“, a declarat Catalina Stanciu, co-organizatoarea proiectului.

In cadrul proiectului „Museum Passport“ participa 7 muzee din Bucuresti: Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I, Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu), Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National de Arta al Romaniei si Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei.

„Museum Passport“ pune la dispozitia vizitatorilor un „Pasaport“ ce poate fi folosit in fiecare din cele 7 muzee partenere, alaturi de „Ghidul Micului Explorator“, menit sa-i indrume pe vizitatori de-a lungul intregii experiente si sa transforme vizita la muzeu cu copiii intr-o calatorie culturala distractiva si palpitanta, mai spun organizatorii proiectului.

„Ghidul Micului Explorator“, disponibil pe museumquest.ro, este conceput pe 2 categorii de varsta – 5-7 ani si 8-11 ani – si vine in ajutorul parintilor cu o multime de activitati, misiuni, joculete si provocari care sa-i acapareze pe copii si sa le prezinte noile informatii intr-un mod adecvat varstei si intereselor lor.

Mai multe detalii despre proiectul „Museum Passport“ se gasesc pe museumquest.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s