Copiii cu dizabilitati sunt „Invingatori pe frontul de acasa”

Asociatia CONIL marcheaza anul acesta Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati (3 decembrie) printr-un eveniment inedit, organizand un CAMP MILITAR pentru copiii cu dizabilitati.

„Un zgomot infernal…sunete care sunt atat de puternice incat simti ca-ti explodeaza urechile. O lumina puternica care iti arde pleoapele si iti patrunde pana in adancul retinei. Senzatie de ars. Membrele nu te mai asculta. iti vezi mana dar nu o poti misca, iti vezi piciorul care nu mai raspunde la comenzi. Ii vezi pe cei dragi tie ca prin ceata. Chipurile lor te privesc intrebatoare si nu intelegi nimic. Esti total dezorientat si iti vine sa strigi in gura mare ca ii iubesti. Ca esti acolo, ca inca traiesti, ca esti un suflet care are nevoie de ei. Si peste toate se lasa negura si undeva mai palpaie doar lumina firava a unei sperante ca nu vei fi lasat in urma…”. 

Cuvintele de mai sus nu sunt descrierea unui soldat aflat in teatrul de operatii, intr-o misiune de razboi. Dar ar putea foarte bine sa o faca. Ele descriu lupta de zi cu zi a copiilor cu autism care duc, minut de minut, ora de ora, o lupta continua cu o afectiune care le macina existenta. Ei sunt soldati pe propriul front – frontul din inima lor. si lupta cu speranta luminii care palpaie. Lumina care le spune ca nu vor fi lasati in urma…

In societatea moderna, toti vrem sa ne afisam alaturi de invingatori. Cu cat mai sustinuta imaginea, cu atat mai mare expunerea si miile de fani care roiesc in jurul unei persoane considerate de succes. Caci tuturor ne plac invingatorii, nu-i asa?

Tu ai cunoscut un luptator adevarat sau un invingator? La CONIL exista o adevarata armata de invingatori, formata din copiii cu dizabilitati. Ei sunt si eroii nostri si anul acesta li se vor alatura alti eroi ai Romaniei, la un eveniment special gandit pentru ei toti, in preajma Zilei Nationale a Romaniei.

Cu ajutorul echipei INVICTUS ROMANIA, formata din militarii romani raniti in teatrele de operatii, Asociatia CONIL organizeaza un CAMP MILITAR pentru copiii cu dizabilitati de la CONIL. Ateliere de tras cu arcul, trasee aplicativ-militare, exercitii gandite special pentru ei si coordonate de catre echipa INVICTUS sunt ingredientele unei zile extraordinare.

De asemenea, alaturi de copii vor fi si sportivii Clubului Steaua, care devin astfel invingatori si pe acest front, al luptei impotriva dizabilitatii, asa cum au fost pe toate fronturile disciplinelor sportive la care ne-au reprezentat cu atata onoare tara.

Evenimentul se va desfasura pe 3 decembrie, Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, de la ora 12:00, pe stadionul de rugby din Complexul Sportiv Steaua – Ghencea. Aici, o armata de suflete puternice vor bate impreuna, pentru a aduce liniste, bucurie si zambete unor mici luptatori care, fara noi toti, risca sa se piarda in intunericul prin care incearca zi de zi sa isi croiasca drum.

Evenimentul „Invingator pe frontul de acasa” este organizat de Asociatia CONIL in parteneriat cu echipa INVICTUS ROMANIA si CSA Steaua Bucuresti, dedicat Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati, care isi propune sa stranga fonduri pentru terapia si tratamentul copiilor cu autism si alte dizabilitati.

Mai multe detalii se gasesc pe site-ul Asociatiei CONIL.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s