Cooperarea copilului

Mai devreme sau mai tarziu, orice parinte se va confrunta cu refuzuri din partea copilului sau, din diferite motive. Cum sa cresti cooperarea copilului tau, fara a recurge la pedepse sau recompense? Iata cateva sugestii ce te-ar putea ajuta.

Cand recurgi la amenintari, mite sau pedepse, vei obtine rezultate doar pe termen scurt. Fie copilul te va asculta de frica, fie se va astepta sa primeasca ceva chiar si pentru cele mai neinsemnate sarcini. Asadar, ce alternative ai?

Urania Cremene, expert Parent’s Toolshop Romania, iti prezinta cum este legata cooperarea copilului de responsabilitatea sa fata de propriile alegeri. Prin exemple din viata de zi cu zi a fiecarui parinte, scoate in evidenta cateva tehnici pentru o relationare mai buna cu micutul tau.

Sa luam ca situatie stransul jucariilor. Pentru copil este o corvoada. Insa, daca ii oferi cateva optiuni, il poti ajuta sa se simta mai liber si mai stapan pe deciziile sale. In alte cuvinte, in loc sa ii spui „Strange-ti jucariile. Am zis acum!”, poti sa ii oferi alternative „Vrei sa iti strangi jucariile acum sau mai tarziu?” sau „Vrei sa le strangi de unul singur sau vrei sa te ajut?”

Afla si alte metode de la Urania Cremene aici:

Tu cum cooperezi cu micutul tau?

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s