conflicte parinti benefice

Conflictele dintre parinti pot fi si bune

Cat timp stim cum sa le gestionam si fiecare asculta punctul de vedere al celuilalt, conflictele dintre parinti pot fi chiar utile pentru dezvoltarea copilului. La Meditatii pentru parinti, iti spunem cum sa transformi neintelegerile din familie intr-o oportunitate.

Cand vorbim despre conflictele dintre parinti, nu trebuie sa ne gandim automat la separare sau divort. Micile certuri in familie se intampla chiar si in cele mai fericite cupluri: daca sa mai stea copilul 5 minute la televizor, daca sa manance o prajitura sau nu, daca ii dam voie sa se catere in copac etc.

Ar putea sa te surprinda, dar Nicoleta Larisa Albert, psihoterapeut si mama de 4 copii, spune ca neintelegerile din familie sunt, in anumite situatii, bune pentru copil. Cel mic are ocazia sa vada ambele feluri de a fi ale parintilor sai, sa ii observe cum gandesc.

Nicoleta chiar sugereaza ca, din conflictele dintre parinti, nu trebuie sa iasa mereu un invingator si un pierzator. Cand copilul intelege, ii putem explica faptul ca fiecare dintre parintii sai are un alt punct de vedere si ca astfel de situatii se intampla in viata.

Mai multe despre micile certuri in cuplu poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s