Conferința MAgia MAternității, organizată de Centrul ProMama pe 15 noiembrie

Centrul ProMama organizează pe 15 noiembrie conferința MAgia MAternității, dedicată specialiștilor din domeniul perinatal (medici neonatologi, obstetricieni, consultanți de alăptare, moașe, asistenți medicali, psihologi, educatori prenatali) și viitorilor părinți.

Evenimenul are scop educațional, fiind menit să atragă atenția asupra importanței Orei Magice.

Ora Magică se referă la așezarea nou-născutului la termen, sănătos și alert, în contact direct, piele-pe-piele cu mama sa, imediat după naștere și lăsarea lui în contact neîntrerupt, până la inițierea primului supt (sau măcar în prima oră după naștere, dacă alăptarea nu este inițiată).

Pe întreaga durată a Orei Magice, nou-născutul și mama se află sub atenta și continua supraveghere a cadrelor medicale, deci se află în permanentă siguranță. În cazul în care apare o situație care necesită o evaluare mai amănunțită a nou-născutului sau chiar o intervenție medicală, medicul este cel care decide întreruperea procedurii și reluarea sa ulterioară, atunci când este posibil.

Conferința are ca invitați speakeri din România, dar și invitați speciali din USA: experții cercetători de la Institutul Healthy Children Project – Karin CADWELL și Kajsa BRIMDYR.

Speakerii din România invitați la evenimetn sunt medici de obstetrică-ginecologie, neonatologie, pediatrie, reprezentați de ONG-uri, psihologi și jurnaliști, specialiști recunoscuți pentru activitatea lor medicală, precum și pentru implicarea în susținerea procedurilor sănătoase la naștere și în perioada de după.

Conferința Magia Maternității – Ora Magică în România are loc pe 15 noiembrie 2023, începând cu ora 15:00, la Hotel Caro din București.

Mai multe detalii despre evenimentse găsesc pe site-ul Centrului ProMama.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s