Conferinta: Disciplina fara Drama

Daca esti in cautarea unei schimbari in ceea ce priveste educarea si cresterea copiilor, Asociatia Mindsight Romania te invita la conferinta Disciplina fara Drama, sustinuta de Dr. Tina Payne Bryson, psihoterapeut si expert in parenting.

Evenimentul are loc pe 2 aprilie 2016, la Crowne Plaza Hotel, Bucuresti.

Dr. Tina Payne Bryson este co-autor a doua carti best-seller (impreuna cu Dr. Daniel J. Siegel) – ”Creierul copilului tau” (tradusa si in limba romana) si ”No Drama Discipline” (in curs de aparitie la noi in tara). Ea este unul dintre pionierii din zona de educatie parentala, care isi propune sa revendice sensul initial al termenului ”a disciplina” (din limba latina) care inseamna ”a invata” si subliniaza implicatiile profunde pe care disciplina le are in relatia dintre copil si adult.

Disciplina fara Drama este o abordare cu accent pe conectare emotionala, compasiune si respect, oferind solutii pentru situatii tensionate, crize de plans si alte momente suparatoare, fara a mai trece prin intregul arsenal al unei drame: furia, nerabdarea, vinovatia parintelui, sentimentul copilului ca nu este inteles.

”Disciplina eficienta nu inseamna doar ca oprim un comportament nepotrivit sau ca incurajam unul potrivit. Disciplina inseamna si ca ii invatam pe copii anumite abilitati si ca urmarim intarirea unor conexiuni in creierul lor care sa ii ajute sa ia decizii mai bune si sa se descurce mai bine in viitor” spune Dr. Bryson.

DE CE SA VII LA CONFERINŢA?

Pentru ca, in calitate de adult, rolul tau este de a-i indruma pe copii, nu de a-i umili sau de a-i constrange.

Pentru ca multi dintre parintii de azi au aflat deja ca „bataia nu este rupta din rai” si ca „acolo unde da mama” cresc doar resentimente si emotii precum rusinea si neputinta.

Pentru ca parintii au nevoie sa descopere si alte modalitati de interactiune cu copiii lor, unele corecte, eficiente, bazate pe respect reciproc, in care obiectivul superior este acela de a dezvolta abilitati ce duc la relatii mai bune, la sanatate mintala si la o viata plina de sens.

Pentru ca dorim sa crestem nivelul de profesionalism si accesul la informatie validata stiintific in domeniile de interactiune cu copiii, care sa fie in beneficiul tuturor partilor implicate: copii, parinti, profesori, asistenti sociali, medici, specialisti in sanatate mintala, etc.

PROGRAM:

Seminar: ”Disciplina fara drama” (9:00 – 12:00)

In acest seminar, vom descoperi strategiile de disciplina pe care le ofera Dr. Bryson, ce pot fi folosite de catre parinti si profesionisti, ingrijitori sau toti cei care interactioneaza cu copiii si/ sau parintii acestora, pentru a-i putea ghida, indruma intr-un mod care sa respecte fiinta umana si care sa le permita copiilor sa se dezvolte si sa-si atinga intregul potential.

Seminar: ”Integrarea creierului la copii” (13:30 – 16:30)

In acest atelier practic vom afla cele mai recente studii din cercetarile stiintifice intr-un mod clar cu un accent deosebit pe neuroplasticitate si pe rolul experientei asupra creierului in dezvoltare. De asemenea, Dr. Bryson va prezenta strategiile specifice ce tin de integrarea creierului si care sa ajute copiii si adolescentii sa faca trecerea de la starea de reactivitate la starea de rezilienta. Datorita exercitilor aplicate, participantii vor avea o noua perspectivaprin care ii vor intelege mai bine pe copii dar si pe ei insisi.

Pentru preturi si inscriere, intra aici: http://mindsight-romania.ro/preturi-si-inscriere/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s