Conferinta-atelier Educatie fara stres, pe 25 octombrie, la Cluj

Fundatia Transylvania College, Fundatia David Lynch, Asociatia de Meditatie Transcendentala, Fundatia Leaders si Asociatia Manute Pricepute organizeaza pe 25 octombrie, la Grand Hotel Napoca din Cluj, conferinta-atelier cu participare internatioanala intitulata „Educatie fara stres – integritate, compasiune, generozitate”.

Evenimentul se adreseaza tuturor celor interesati de EDUCATIE: parintilor interesati de binele copiilor, care nu mai stiu cum sa reduca timpul petrecut in fata ecranelor luminoase, cadrelor didactice care urmaresc calitatea educatiei, cadrelor didactice care uneori sunt in prag de epuizare, elevilor care nu mai vad relevanta scolii si o abandoneaza, dar si angajatorilor preocupati de viitoarea forta de munca.

Scopul conferintei este identificarea de modalitati practice prin care se poate reduce stresul din procesul educational in Romania, pentru mai multa bucurie si eficacitate in a preda si o mai mare dorinta de a invata.

Vor fi analizate cu precadere doua proiecte cofinantate de Uniunea Europeana intitulate EUROPE si FRIENDS, desfasurate din 2016, la care au participat aproximativ 2000 de elevi, cadre didactice si parinti din Anglia, Belgia, Italia, Olanda, Portugalia si Suedia. Ele au reluat initiative similare puse in practica in ultimii 30 de ani pe toate continentele, de propunere a unei perioade de liniste, 10 – 15 minute, inaintea orelor de clasa si dupa ore, in care, cine doreste, poate practica o tehnica naturala psihofiziologica de relaxare profunda, numita meditatie transcendentala si cine nu, doar sta linistit.

Printre vorbitori se numara cadre didactice, parinti si cercetatori care au participat direct la proiectele EUROPE si FRIENDS si vor fi dezbatute idei pentru extinderea lor si in alte tari din Uniunea Europeana, precum Romania.

Detalii despre Conferinta – Atelier se gasesc aici, iar inscrierile se fac completand formularul disponibil aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s