pentru PLANETA `21

Castigatori:

Rogojinaru Adriana
Panait Nicoleta
Gaborov Cristina
Ignat Mihaela Daniela
Suta Sorin-Alexandru
Elena Parciu
Radu George
Nica Doinita
Mehedintu Dorin
Gaman Amalia
Potolinca Petronela
Tatar Bernadett
Cristina Budeanu
Marasescu Irina
Simona Banica

Te-ai gandit vreodata ce fac becurile dupa ce se ard? Unde se duc?

Planeta ’21 este campania Recolamp care vine in ajutorul nostru cu raspunsurile corecte la aceste intrebari. Aceasta campanie este dedicata colectarii selective a deseurilor din echipamente de iluminat, adica a becurilor. Colectarea selectiva inseamna grija si responsabilitate pentru planeta, natura, comunitate…prieteni, familie si propria noastra sanatate.

Colectarea selectiva inseamna grija pentru Planeta’21, planeta parintilor, planeta copiilor, a ta,  a noastra, a tuturor! Ai grija de Planeta ’21 impreuna cu Recolamp si SuperEroii Itsy Bitsy!

Itsy, Bitsy si Spark se alatura campaniei Recolamp si sustinuti de SuperEroii de acasa si declara ziua de 21 a fiecarei luni, ca Ziua Planetei 21.
Astfel, in fiecare zi de 21 a lunii, SuperEroii isi vor aduna toate fortele pentru a sustine cauza Recolamp, impreuna am lansat un concurs.

Cei mici sunt asteptati in fiecare zi de 21 in matinalul Itsy Bitsy sa contribuie cu idei despre cum putem proteja planeta prin intermediul colectarii selective a deseurilor din echipamente de iluminat si sa intre in dialog cu SuperEroii lor preferati.

De ce este important sa reciclam becurile? Unde se duc acestea dupa ce se ard? Ce face un bec care vrea sa salveze Planeta? Dar tu ce faci pentru ca Planeta ’21 sa fie mai curata si mai fericita?

Din 2007, prietenii nostri de la Recolamp s-au pozitionat ca una dintre principalele asociatii non-profit din Romania care sprijina colectarea și reciclarea deseurilor provenite din echipamente de iluminat uzate, la standarde europene, in conditii de maxima siguranta.

Cu totii trebuie sa constientizam importanta acestui subiect si sa ne implicam in aceste demersuri, sa sutinem schimbarea in bine a obiceiurilor noastre, sa colectam selectiv si sa reciclam.

Cate puncte de colectare?

Recolamp a dezvoltat o retea nationala de peste 2500 de puncte de colectare – numita ColtVerde– dedicata oamenilor care genereaza deseuri din echipamente de iluminat in propria lor locuinta (becuri economice, becuri cu led, tuburi fluorescente, lampi). Unde sunt aceste puncte de colectare? Putem afla raspunsul din aplicatia ColtVerde sau de pe site-ul asociatiei www.recolamp.ro . Recolamp a dezvoltat o harta interactiva care arata care este cel mai apropiat punct de colectare de locatia celui care doreste sa recicleze. Gaseste-l pe al tau!
De obicei gasim aceste puncte de colectare in spatii comerciale precum Hornbach, LaDoiPasi sau in magazine specializate pe comercializarea echipamentelor electrice.

Cum se recicleaza becurile arse si care este circuitul deseurilor de la punctele de colectare la fabrica de reciclare?

Deseurile aduse la punctele de colectare ColtVerde sunt transportate in conditii sigure catre fabrica de reciclare de la Buzau unde fiecare bec este dezasamblat in partile componente pentru a putea fi refolosite.
Un bec contine: sticla, metal, plastic, substante toxice (praf fluorescent, metale grele printre care si Mercur).
Substantele toxice pe care le contine un bec sunt eliminate in conditii sigure pentru a nu polua mediul inconjurator. Cea mai mare cantitate de materie prima obtinuta este sticla (88%) care se va folosi pentru realizarea unor alte echipamente electrice.

Gaseste cel mai apropiat punct de colectare si Planeta ’21 iti va multumi!

https://recolamp.ro/wp-content/uploads/2019/11/SLIDER-APP-1.png


  Prin prezenta declaratie, imi exprim consimtamantul privind prelucrarea datelor cu caracter personal si sunt de acord cu: GDPR...Am peste 18 ani,sunt de acord si indeplinesc conditia

  Prin participarea si inscrierea copilului in acest proiect, eu ca parinte imi dau acordul si ofer drepturile de difuzare catre organizatori proiectului, Itsy Bitsy FM si RECOLAMP, pentru realizarea unor materiale cu caracter publicitar. Am luat la cunostinta ca materialele realizate urmeaza sa fie difuzate/promovate in mediile organizatorilor proiectului Itsy Bitsy FM si RECOLAMP.

  CHESTIONAR

  Unde se duc becurile dupa ce se ard?

  Ce i-ar spune becul Planetei?

  Care sunt gandurile unui bec care ar vrea sa salveze Planeta?

  Sau inscrie o fotografie cu un desen "Ziua Planetei '21"


  Ultimele articole

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  s