Salveaza o poveste!

Concursul s-a încheiatPoți vedea mai jos lista câștigătorilor!

În copilărie, cel mai frumos moment de conectare zilnică a părinților cu cei mici, poate fi povestea de seară. Studiile demonstrează că un copil căruia i s-a citit în copilărie este mai “bogat” cu 1 milion de cuvinte, de aceea noua campanie de la Itsy Bitsy FM ajută părinții să salveze aceste povești citite seară de seară, pentru cei mici. Pentru a păstra cu ușurința ritualul de seară în familie este însă nevoie de o vedere sănătoasă și în această pandemie, ochii au fost provocați poate mai mult ca niciodată.

Flower


VEZI REGULAMENT CONCURS >

</br></br>

Prin prezenta declaratie, imi exprim consimtamantul privind prelucrarea datelor cu caracter personal si sunt de acord cu: GDPR...Am peste 18 ani,sunt de acord si indeplinesc conditia

Nume inscris
Poveste salvata
Pată-Albă Mariana
Citim în fiecare seara,si apoi le salvam în telefon
Rădulescu Alina
Am învățat-o!!!
Cimponeriu Danut
Noi citim împreună o poveste în fiecare zi. Povestea preferată a fetiței o citim în fiecare seară. Am întrebat-o pe fetiță cum am salva noi poveștile și ea mi-a răspuns: în inimioară❤
Iacob gabriel
Invatatoarea baietelului meu,le trimite in fiecare seara cate o poveste pe whatsapp,deci avem toate povestile salvate!
Oprea Maria
Noi citim mereu povesti seara înainte de culcare .Am confecționat o carte cu multe abțibilduri si imagini care sunt mai interactive pentru copiii
Adriana Rogojinaru
Scufita Rosie nu s-a intalnit cu lupul, ci cu o veverita Vanilina care i-a aratat un drum foarte scurt catre bunicuta. Acolo bunicuta le-a asteptat cu placintele cu branza calde, apoi le-a spus povesti.
Dumitrescu Daniel
Am confectionat impreuna cu fiica mea o husa de carte. Am atasat un fermoar si am lasat-o pe ea sa decoreze. Am salvat cartea de pete de grasime sau de pahare cu apa varsate, de praf si de colturi indoite daca este scapata pe jos. Folosim mai ales husa de carte cand plecam in excursii.
Dumitrescu Stefanela
Am imprumutat intai de la biblioteca scolii cartea "Micul Print", dar ne-a placut atat de mult incat am decis sa cumparam un exemplar si sa o avem si noi, salvata, acasa in dormitorul copilului..
Ladunca Ionelia
Am improvizat si am iesit basma curata fin incurcatura! In plus, a doua zi, la lumina zilei am citit si am inteles cum este cu adevărat povestea!
Chisnenco Oana Mihaela
În fiecare seară citim povești, unele dintrele le-am salvat în telefon deoarece îi plac foarte mult fetiței și le recitim cu drag.
Milea Mersinica
Noi am pus-o pe bunica sa ne spuna in fiecare seara cate o poveste la telefon fiindca vocea ei este minunată și spuse de ea sunt mai captivante !
Recalo Vasile Grigore
Am inregistrato pe un CD și mereu o ascultam seara înainte de culcare
Ene Ana Daniela
De săpun s-a împiedicat și piticul s-a înnecat...dar apoi l-au resuscitat și piticul a înviat. :))
IFTIM DIDINA
BUNI NU MAI VEDE FOARTE BINE,LITERELE ȘI NUMERELE LE C-AM CONFUNDĂ ÎNTRE ELE AȘA CĂ INGRID ÎI ADUCE OCHELARII DE VEDERE,DAR DIN FERICIRE,BUNI SPUNE POVEȘTILE CU OCHII ÎNCHIȘI PENTRU CĂ LE-A MEMORAT ÎN MINTE,AȘA FĂCEA ȘI STRĂBUNICA ÎI CITEA LUI BUNI POVEȘTI NEMURITOARE ÎNAINTE DE CULCARE.
Alexandru Irin
Cum toți mai mulți copii sunt atrași de tehnologie așa este și Ericka , dar pasiunea pentru citit este atât de mare încât așteaptă cu nerăbdare seara sa i se citească , atât in limba Engleză cât și limba Romană. Cum lucrurile noi le acaparează pe cele vechi noi părinții avem responsabilitatea de a introduce poveștile, poeziile..., in mică biblioteca a copilului . Ericka este fascinata atât de Garfield care poate mânca o cantitate mare de mâncare , cât și de Luceafărul care își caută iubirea pe pământ. Pentru a salva poveștile mami și-a pus ochelari, deoarece nu mai putea citi foarte bine și obosea repede. Pentru a salva cât mai multe povesti părinții trebuie sa fie un model pentru copii lor și sa citească iar copilul va face la fel, deoarece ei sunt oglinda părinților. Ericka este incantata de jucării dar super bucuroasa sa audă ca a câștigat o carte pe care și-o dorea la itsy bitsy. Salvați cât mai multe povesti alături de itsy bitsy.
Stanciu Georgiana
Citesc in fiecare seara cu fetița la culcare ,fiecare cartea ei,a doua zi asteptam cu nerăbdare să ne povestim fiecare ce a citit,iar seara continuam si asa seara de seara ne încurajăm la citit una pe alta.Așa mamă ,așa fiică.?
Soare MONICA
Noi citim mereu povești seara la culcare asa ca uneori o avem si inregistrata pentru ca baiatul vrea sa citeasca de cate doua ori aceiasi poveste.
Sergiu Rogojinaru
In Capra cu Trei Iezi, mama trebuia sa puna vizor la usa ca iezisorii sa vada ca este lupul. Eu vreau ochelarii pt bunica ca sa-mi poata citi noaptea povestile, nu sa mi le inventeze ea pe loc din capul ei.
Craciun Costel
Noi am mers la oftalmolog și am rezolvat problema cu o pereche de ochelari.
ciocoiu cristinel
Am cumparat o lampa speciala de pus pe carte, pentru a putea citi povestile dar am si inregistrat povestile care ne-au placut
ciocoiu mihaela
eu mereu daca imi place un desen il pozez daca imi place o poveste o inregistrez cu telefonul si asa o salvez in telefon si apoi o pun sa asculte baietelul meu
Nicoleta Marin
Am salvat o pe telefon in varianta audio si m am filmat în timp ce o citeam. Am si pozat textul. Ca poveste oscilează între Capra cu trei iezi, Cei trei purcelusi sau Frumoasa si bestia.
Nicoleta Marin
Am salvat o pe telefon iin varianta audio si m am filmat în timp ce o citeam. Am si pozat textul. Ca poveste oscilează între Capra cu trei iezi, Cei trei purcelusi sau Frumoasa si bbestia.
MAFTEI CLAUDIA
Am salvat -o pe telefon si o ascultă în fiecare seară.Ei îi place foarte mult Alba ca zăpada și cei șapte pitici
Ignat Claudia
Am înregistrat povestea si o ascultă în fiecare seară.Baietelului meu îi place foarte mult Gram Ursul Polar!!
Misaras Oana Loredana
Am înregistrat-o pe o casetă si le ascultăm cu drag seara înainte de culcare
Elena Parciu
Una dintre povestile noastre preferate este Cartea fara poveste. Este atat de speciala pentru noi pentru ca este prima poveste pe care a citit-o singur si am tot recitit-o de nenumatate ori iar una dintre dati am inregistrat-o pe telefon pentru ca sa o avem cu noi. Cartea oricum este pastrata la loc de cinste. 🙂
Mehedintu Alina
Preferata noastră este Alice in Țara Minunilor și am salvat-o înregistrată pe telefon.
Stancea Elena Diana
Am înregistrat-o pe telefon
Pata-Alba Mariana
Povestea noastra am salvat-o citind in fiecare seară câte-o poveste!Cititul este foarte important trebuie sustinut !
JIJIE CORINA
Pe un stik
Lozneanu Ciprian
Pe un CD
LOZNEANU MARIA
Pe un stik
Lozneanu Maria
Pe un stik
Dan Maria
Fetitei mele ii place foarte mult povestea cu Rapunzel. Si pentru ca de foarte mult ori sunt obosita seara la culcare, am mutat cititul povestii inainte de cina, atunci cand si ea si eu suntem mai atente si ne putem bucura de momentele petrecute impreuna mai ales de cand stam mai mult in jurul casei.
Rădulescu Alina
Am creat coperta vie a cărții: decor adecvat și băiețelul meu a întruchipat personajul principal
Dumitrescu Stefanela
Am citit-o cu placere prima dată, apoi am recitit-o ori de cate ori am simțit nevoia sa o răsfoim din nou.Este pusa pe raft alaturi de alte carti dragi fetei mele.Se numeste "Lumea -n gama martiana ",iar una dintre povesti este scrisa de fiica mea mai mare,Dumitrescu Andreea.
Zara silve
Baitu meu imi spunea sai spun poveastea in fiecare seara si am inregistrat povestea.
Miron Cristina
Cred ca povestea mea ar avea un final fericit,unde toata lume este fericita,implinita si cu o nunta mare.
Duciuc Lidia
Bună! Ca să nu fie uitată, am hotărât să o scriu. Este o vorbă care spune: vorba zboară, scrisul rămâne! Și....șsssttt...vă spun un secret: îmi place să scriu povești!
Popa Vasilica
Noi citim mereu povești seara la culcare dar și ziua este foarte important sa avem o vedere buna amintirile le păstrăm în suflet .Și împreună cu ochelarii Essilor.pupici
stoica lidia
din fericire mereu povestea mea este salvata de baiatul meu care atunci cand ajung la final ...imi cere sa ii daruiesc lui personajele ,imaginar si contiunua el creeaza o a doua versiune de poveste !
Cimponeriu Dănut
Eu vreu să salvez povestea Belle și Bestia prin înlăturarea unor părți rele și adăugarea altora bune. VARIANTĂ DUPĂ CIMPONERIU CRISTINA MARIA Odată ca niciodată, într-un sătuc uitat de lume, trăia un tată (Maurice) împreună cu fiica lui, Belle. Belle era cea mai frumoasa fată din sat, dar toți o credeau ciudată, fiindcă citea mult. Când citea, aceasta își găsea alinarea, intrând în lumea de basm, fiindcă, din păcate, aceasta și-a pierdut mama. Tatăl ei era cel mai sărac din sat. El își găsea alinarea prin cioplit lemnul. Cea mai mare statuetă cioplită era chiar cu el și cu mama lui Belle. ֎֎֎ Într-o zi, Maurice a trebuit să plece în pădure să caute lemne bune pentru cioplit care să îi mai aducă ceva bani. După ce s-a urcat pe cal, a întrebat-o pe Belle: -Ce ți-ai dori să îți aduc când mă voi întoarce? -Nimic special. Doar un trandafir. Și aici începe cu adevărat povestea noastră. ֎֎֎ Maurice a călătorit peste mări și țări, și, într-un final, a vândut toate sculpturile pe care le-a făcut. Fericit că a strâns banii de care avea nevoie, s-a hotărât să se întoarcă acasă la fețița lui iubită. Ca să ajungă mai repede s-a hotărât să se întoarcă pe drumul cel mai scurt, prin pădure, chiar dacă era cel mai anevoios. După ce a mers câteva zile, a văzut un castel mare, ponosit și sumbru, care avea însă cea mai minunată grădină pe care a văzut-o. Și-a adus aminte de promisiunea făcută lui Belle. A descălecat pentru a rupe un trandafir din grădina castelului. A ales un boboc roz, care era cel mai frumos și mai parfumat dintre toți boboci din grădină. Când a rupt bobocul, o mână rece și păroasă l-a atins pe spate. Maurice era așa de speriat, încât nu mai putea vorbi: - CINE EȘTI TU?! ȘI CE VREI?! tună bestia. - E-eu n-nu vreau d-decât un trandafir p-pentru f-fiica mea Belle. -DACĂ ÎNTR-ADEVĂR ASTA VREI ȘI FIICA TA TE IUBEȘTE, DOVEDEȘTE-O. FĂ CUMVA SĂ-ȚI CHEMI FIICA FĂRĂ SĂ PLECI DE AICI. DACĂ VINE, ÎNSEAMNĂ CĂ TE IUBEȘTE. DAR DACĂ NU VINE VEI RĂMÂNE AICI PÂNĂ TE VA GĂSI. Tatăl lui Belle, știind că amândoi se cunosc foarte bine, nu se sperie de loc de această propunere. -Foarte bine, spuse Maurice. S-a dus la calul lui, Tunet, și i-a spus: -Du-te, Tunet, du-te. Du-te acasă ca vântul și ca gândul. Dă-i lui Belle de înțeles că ceva nu e bine. Dar dacă totuși nu te înțelege, trage-o de bluză până va veni. Și să nu te întorci fără ea. Tunet a plecat în galop. Când a ajuns acasă, Belle a înțeles repede că Tunet vrea să-l urmeze. Așa că Belle a încălecat pe el și au plecat în galop spre castel. Au ajuns după două zile și două nopți, fiindcă Tunet își dădea toată silința să alerge cât mai repede. Când a văzut-o pe Belle, bestia a înlemnit. Nu credea că este posibil așa ceva. - Ești de acord să rămâi aici cu mine în locul tatălui tău? a întrebat-o bestia -Și pe el îl lași să plece? -Da. Fără să ezite, Belle a spus: - Sigur că rămân. Fac orice pentru tatăl meu iubit. Când a văzut că Belle vrea să rămână cu el pentru a-l scăpa pe tatăl ei, bestia a înțeles ce înseamnă iubirea cu adevărat. Au început să-i curgă lacrimi. Belle a profitat de moment și s-a dus să-și ia tatăl în brațe. Atunci a avut loc miracolul. Cea mai strălucitoare lumină pe care a văzut-o cineva venea chiar de la bestie. Într-o clipă, îngrozitoarea bestie s-a transformat în cel mai frumos prinț. Au știut că se potrivesc încă din prima clipa în care cei doi s-au privit în ochi. Și atunci, toți slujitorii, care pâna atunci au fost statui de piatră și diferite obiecte din castel, s-au trezit la viață, și tot castelul a prins culoare. -Ce se întâmpă aici?întrebă Belle speriată Prințul împreună cu slujitorii săi le-au explicat lui Belle și tatălui ei că, într-o zi o bătrânică săracă i-a cerut adăpost și un pahar cu apă. Prințul a refuzat-o fiindcă era săracă și el considera că oamenii săraci nu au ce căuta la el în castel. Atunci bătrâna s-a transformat într-o vrăjitoare urâtă; imediat a vrăjit toți oamenii din caste liar pe prinț l-a transformat într-o bestie. Vraja urma să se destrame atunci când prințul va înțelege ce înseamnă să iubești cu adevărat. -De când ești așa? întrebă Belle -De câteva secole. ֎֎֎ A venit în sfârșit ziua nunții lor. Belle și tatăl ei s-au mutat la castel împreună cu prințul. Toți slujitorii și sătenii au venit la nunta lor. Au avut cea mai mare și mai fruoasă nuntă. După nuntă toți au trăit fericiți și în pace. ⸙ Sfârșit⸙
Zara silve
Baitu meu imi spunea sai spun poveastea in fiecare seara si am inregistrat povestea.
Crăciun Rita
Și-am încălecat pe-o sa, și am spus povata asa! Alexandra citea și ținea cartea foarte aproape de ochișori și clipe cam des,a-mi a rezolvat problema mergând cu fetita la cabinetul oftalmologic. Acolo doamna doctor oftalmolog după un control amănunțit ne-a prescris sa purtam ochelari. Ptr a fi în pas cu moda mami și fetita au ales o rama de ochelari super frumoasa cu personaje Disney. Și uite asa am rezolvat problema ochisorilor.
Budeanu Cristina
Si în final Alba-ca-Zăpada a trait fericita alături de prietenii sai.
Budeanu Cristina
Si în final Scufita Roșie și bunica au fost salvate de vânătorul iscusit.
Ariton Mihaela
In mail
Nicolae Claudia
În povestea mea am adaugat multe zâmbete și multă voie bună și așa am salvat povestea
Nicolae Adrian
Eu am salvat povestea mea, cu un final fericit in care toata lumea era fericita
Ciurea Mihaela
Mami nu mai vede cum trebuie,literele se amesteca și sunt cuprinse de o ceata densă așa că micuța Thea se ridică din pătuț și i aduce mamei ochelarii ?și cel mai mare noroc e că mami știe poveștile pe de rost pt că și ei îi citeau bunicii povesti înainte de culcare. Noi salvăm poveștile împreună
Viorica Iancu
Povestea Scufita Rosie, o spunem in fiecare seara. Scufita s- a intalnit cu lupul cel viclean care a salutato - Buna ziua, scufita rosie! - Buna ziua, domnule lup... . Cei doi devin prieteni de nadejde;))
Stiniguta Ramona
Prin transmiterea ei din generație în generație
Ionela Hodorca
Salvăm povestea de seara in memorie. Povestim si reinventa povesti pe baza la celor întâmplate în decursul zilei.
Tatar Bernadett
Povestirile sunt o parte importantă a tuturor culturilor din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Din gură în gură, oamenii și-au transmis mereu mesajele către generațiile următoare, împărtășind experiențe, trăiri și valori. Fiecare dintre noi își amintește istorisiri și întâmplări povestite de bunicii noștri la masa de sărbătoare sau la gura sobei într-o seară rece de iarnă. Vremurile se schimbă, dar amintirile lor ne ajută să ne imaginăm cum le era viața în timpul tinereții, care le-au fost trăirile și aventurile, ce așteptări aveau. Pornind de la intenția de a păstra valorile istorice ca parte a patrimoniului cultural imaterial, această culegere de povestiri adună împreună intâmplări din trecut, legende locale și evenimente ce au avut loc în Soroca cu ani în urmă. Prin intermediul acestor povestiri adunate de către copii de la bunicii lor, facem conexiuni între generații, contribuind astfel la păstrarea memoriei despre unele locuri sau evenimente demult uitate.
Vlad Eliza
Cum salvam povestea "Scufita Rosie" pentru a nu fi atat de dura copiilor? De exemplu, bunica nu mai este inghitita de lup, ci inchisa in dulap. Intr-un final bunicuta scapa din dulap, chiar in momentul cand Scufita Rosie ajunge la ea acasa. Lupul este "urecheat si mustrat" de catre Scufita Rosie si bunicuta, si realizeaza cat de tare a gresit.
Ciocoiu Nicoleta
povestea am salvato în fata copilului cu tact si calm si mici trucuri dar încrederea răbdarea este salvatoare .
Adriana Rogojinaru
Scufita Rosie nu s-a intalnit cu lupul, ci cu o veverita Vanilina care i-a aratat un drum foarte scurt catre bunicuta. Acolo bunicuta le-a asteptat cu placintele cu branza calde, apoi le-a spus povesti.
Bosinceanu Klara
Prin imaginatie multa
Vica zara
Baitu meu imi spunea sai spun poveastea in fiecare seara si am inregistrat povestea.
Rădulescu Alina
Am scris-o, am salvat-o pe desktop și am distribuit-o. Dacă o povestim seară de seară, am și învățat-o.
Murarasu Oana Nicoleta
Noi salvam povestile impreuna deoarece avem grija sa mancam multe afine in sezon si apoi le punem la congelator. Mergem la oftalmolog o data pe an. Mancam sanatos alimente bogate in luteina, vitamina E, C, omega si zinc.Nu facem abuzuri. Eu m-am lasat de fumat deoarece acesta putea sa ma duca la catarcta in timp. Purtam ochelari de soare care ne protejeaza de razele ultraviolete nocive ale soarelui.
Nica Doinita
Inventam o noua varianta a povestirii noastre despre steaua preferata "Luceafarul".
Rogojinaru Sergiu
In Capra cu Trei Iezi, mama trebuia sa puna vizor la usa ca iezisorii sa vada ca este lupul.
Zara Carmen
Baietelul meu vroia mereu sa ii spun aceeasi poveste. Mereu acceeasi, pana ajunsesem sa uit originalul. Asa ca mi-a venit o idee. Mi-am inregistrat vocea, salvand povestea pe un reportofon. In acest fel baietelul meu adormea fericit, crezad ca eu ii vorbesc intruna. Putea sa asculte povestea preferata, chiarbde mama lui mereu.
Banica Simona
Am salvat povestea mea facand un album plin de poze din copilarie si pana acum.
Nohai Jozefina
De fiecare dată când îi citesc povestea Scufița Rosie, varianta originală,puiutului meu,el începe să plângă cand ajungem la mâncatul bunicuței,de aceea întotdeauna schimb povestea...În varianta noastră,bunicuța își dă seama că nu este nepoțica ei la ușă și se ridică din pat ,își ia pușca de sub pat,se ascunde după ușă,îi răspunde lupului,invitându l în casă.In momentul în care lupul intră,bunicuța îl amenință cu pușca.Ca să scape, lupul jură că devine vegetarian???.Luca e așa de mulțumit de varianta asta,incât ,la grădiniță,o contrazice pe doamna educatoare,cu privire la desfășurarea acțiunii poveștii!??
Mocanu Ana Maria
Am rugat-o pe mami sa cumpere o lampa speciala de pus pe carte, pentru a putea citi povestile mai clar.
Popa Constantin
Am înregistrat audio pe smartphone povestea favorită a băiețelului meu “Călătoriile lui Gulliver “.

Listă câștigători:

 1. Stancea Elena Diana
 2. Ciocoiu Mihaela
 3. Miron Cristina
 4. Viorica Iancu
 5. Rădulescu Alina
 6. Nicoleta Marin
 7. Chisnenco Oana Mihaela
 8. Mocanu Ana Maria
 9. Mehedintu Alina
 10. Stanciu Georgiana
 11. Ciurea Mihaela
 12. Nicolae Adrian
 13. Iacob Gabriel
 14. Nica Doinita
 15. Nicolae Claudia
 16. Soare MONICA
 17. Lozneanu Ciprian
 18. Maftei Claudia
 19. Misaras Oana Loredana
 20. Vica Zara
 21. Milea Mersinica
 22. Budeanu Cristina
 23. Ene Ana Daniela
 24. Lozneanu Maria
 25. Recalo Vasile Grigore
 26. Ariton Mihaela
 27. Ciocoiu Nicoleta
 28. Tatar Bernadett
 29. Ionela Hodorca
 30. Stoica Lidia
 31. Crăciun Rita
 32. Elena Parciu
 33. Dumitrescu Stefanela
 34. Oprea Maria
 35. Popa Vasilica
 36. Nohai Jozefina
 37. Banica Simona
 38. Adriana Rogojinaru
 39. Vlad Eliza
 40. Ignat Claudia
 41. Jijie Corina
 42. Ladunca Ionelia
 43. Craciun Costel
 44. Cimponeriu Danut
 45. Dan Maria
 46. Alexandru Irin
 47. Zara Silve
 48. Popa Constantin
 49. Zara Carmen
 50. Pata-Alba Mariana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s