Eterna întrebare: Noi ce mai mâncăm azi?
La tine în familie, cine stabilește ce mâncați?

Nu-mi place! Bleah! Nu mănâââânc așa ceva!
Mamiii, dar te rooog, îmi dai acum ceva dulce? Da, am mâncat deja morcovii! (NB: Nu a mâncat morcovii!)

Sau, pur și simplu, o tăcere încăpățânată cu buzele strânse ostentativ care spune cât o mie de cuvinte.

Fiecare familie cu copii are propriul repertoriu de refuzuri mai mult sau mai puțin categorice.

Este practic imposibil să îi obligăm pe copii să mănânce ce vrem noi. Mai ales că printre puținele lucruri pe care aceștia le percep ca fiind în deplina lor putere, alegerea alimentelor preferate este printre cele mai des folosite moduri de a-și afirma independența.

Așa că ce facem?

Deseori cedăm. Uneori chiar ajungem să credem că e mai bine să mănânce orice decât nimic și, vai-vai, să moară de foame… Până la urmă, ce, noi am mâncat atât de sănătos când eram de vârsta lor? Și iată-ne acum aici. Vii!

Evident, nu e simplu să convingi copiii să mănânce sănătos. Însă nu este nici imposibil. De exemplu, NutriPorția este o metodă prin care Nestlé a ajutat deja mii de familii să îmbunătățească alimentația copiilor.

În parteneriat cu NutriPorția de la Nestlé, dorim să aflăm cine influențează și cine decide ce mănâncă membrii familiei tale. Sperăm că pe baza acestor informații NutriPorția să poată avea și mai mult succes în educarea și informarea nutrițională a familiilor și vă poate ajuta și pe voi să purtați o discuție în jurul mesei.

Sondajul durează maxim un minut și poate fi completat mai jos.

Îți mulțumim anticipat!

CHESTIONAR

  Itsy Bitsy, impreuna cu Nestle Romania, deruleaza un studiu cu privire la atitudinile romanilor fata de un stil de viata echilibrat. Studiul propus numara 7 intrebari scurte, a caror completare n-ar trebui sa dureze mai mult de 1-2 minute. Conform reglementarilor in vigoare, va asiguram ca datele culese anonime si confidentiale.

  Am luat la cunostinta
  _______________________________  Aveti varsta cuprinsa intre?
  selecteaza unul dintre raspunsurile de mai jos
  < 18 ani18 - 24 ani25 - 35 ani36 - 44 ani45 - 55 ani55 - 65 aniPeste 65  Sunteti:
  selecteaza unul dintre raspunsurile de mai jos
  FemeieBarbatPrefer sa nu raspund  Locuiti cu:
  selecteaza unul sau mai multe dintre raspunsurile de mai jos
  Singur(a)ParintiiCopilul/copii sub 14 aniCopilul/copii peste 14 aniSotul/sotia/partener de viataAltele  Va rugam sa ne spuneti cine decide in cele mai multe situatii meniul familiei:
  selecteaza unul sau mai multe dintre raspunsurile de mai jos

  *Daca la punctul de mai sus "Va rugam sa ne spuneti cine decide in cele mai multe situatii meniul familiei" ati selectat "Alta optiune" va rugam sa mentionati in scris aceasta optiune:  Va rugam sa ne spuneti cine influenteaza cel mai mult meniul familiei:
  selecteaza unul sau mai multe dintre raspunsurile de mai jos

  *Daca la punctul de mai sus "Va rugam sa ne spuneti cine influenteaza cel mai mult meniul familiei" ati selectat "Alta optiune" va rugam sa mentionati in scris aceasta optiune:  Considerati ca ati avea nevoie de un ghid sau informatii educative utile in alcatuirea unui meniu echilibrat?
  selecteaza unul dintre raspunsurile de mai jos
  DaNuNu stiu  In cazul in care ar exista un astfel de ghid cu informatii referitoare la alcatuirea unui meniu echilibrat, cat de deschis (a) ati fi in folosirea acestuia?
  selecteaza unul dintre raspunsurile de mai jos
  In foarte mare masuraIn mare masuraNeutruIn mica masuraIn foarte mica masura
  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  s