Concerte lectie la Tinerimea Romana

Centrul National de Arta „Tinerimea Romana” si Asociatia Pentru Copii si Tineret Excellent Children lanseaza un program de educatie muzicala pentru copii si tineri.

In cadrul programului vor fi prezentate, intr-o forma accesibila, atractiva si interactiva, diverse teme din istoria muzicii – Arta sunetelor si timbrurile muzicale, Epoci muzicale (de la antichitate si pana la muzica moderna si usoara), Genurile muzicale (vocale si instrumentale), Compozitori si lucrari de referinta, Interpreti celebri de-a lungul timpului, Copilaria unor mari muzicieni.

Fiecare intalnire va imbina momentele explicative cu interventii-concert sustinute de invitati de seama din lumea artistica romaneasca.

Primul concert-lectie are loc maine, de la ora 11.00, la sala de spectacole a Centrului National de Arta „Tinerimea Romana” din B-dul Schitu Magureanu nr. 4 (vizavi de Teatrul Bulandra, sala Izvor).

In cadrul intalnirii, copiii si tinerii se vor putea initia in arta muzicala, notatia si timbrurile muzicale, si vor asista la un concert al Corului de Copii Radio, dirijat de Voicu Popescu.

Lectiile se vor desfasura bilunar, pana pe 19 iunie. In cadrul fiecare intalniri, participantii vor primi materiale cu ajutorul carora vor fixa notiunile acasa, impreuna cu parintii. Fiecare lectie va avea un moment de evaluare, iar raspunsurile bune vor fi premiate.

Evenimentul se adreseaza tuturor, dar in special copiilor mai mari de 5 ani (pot participa si copiii de 4 ani care urmeaza cursuri speciale de limbi straine sau arte plastice) si tinerilor intre 13 si 25 de ani.

Participarea la program se face pe baza de bilet (10 lei) sau abonament (60 lei).

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s