Comunicarea in familie pentru evitarea situatiilor de bullying

Comunicarea in familie pentru evitarea situatiilor de bullying

Multe dintre situatiile de bullying, asa cum ai aflat si din alte editii din Meditatii pentru parinti, au la baza relatiile celor mici cu parintii lor. Pentru ca un copil devine bully atunci cand se simte neglijat, atunci cand nu primeste afectiunea de care are nevoie, atunci cand nu isi simte parintii prezenti in relatie. Ce se intampla cand comunicarea se pierde in relatia din familie? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Invatam in fiecare zi, la Telefonul Copilului, ca nevoia de comunicare este esentiala, atat pentru copii, cat si pentru parinti”, spune Catalina Surcel, Director Executiv al Asociatiei Telefonul Copilului.

Poate ca, citind aceste randuri, te gandesti ca toate acestea nu ti se aplica tie, pentru ca tu nu iti neglijezi copilul. Insa, de multe ori, nici nu ne dam seama ca cei mici simt ca nu primesc suficienta atentie. Suntem plecati la job mai bine de opt ore pe zi si facem asta pentru a le oferi copiilor tot ce e mai bun. Gatim, spalam, facem curat, facem cumparaturi tot pentru binele familiei. Asa ca, este normal ca, atunci cand tot ce faci se invarte in jurul familiei, nu te gandesti ca se pune problema de neglijare a copilului.

Dar cat timp de calitate petreci cu micutul tau? Cat timp iti aloci sa il intrebi ce simte? Cat de mult comunicati impreuna, despre nevoile voastre?

Te invitam sa descoperi un exemplu emotionant, de la Telefonul Copilului, despre o fetita care se simtea neglijata si cum a rezolvat situatia. Asculta acum Meditatii pentru parinti.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s