Clubul de Educatie Alternativa

Clubul de Educatie Alternativa reprezinta un spatiu nou, sigur, deschis, creativ si provocator, creat pentru copiii care locuiesc in cartierul Ferentari din Bucuresti.
In prezent, clubul isi desfasoara activitatea la Scoala Generala nr. 136, dar planuim ca, pe viitor, sa extidem proiectul si in alte scoli din zona. Clubul a fost creat in octombrie 2010 de catre Centrul de Politici pentru Romi si Minoritati si este primul de acest tip din Romania, in timp ce la nivel european mai exista foarte putine initiative similare.

De ce este necesar un asemenea proiect?

Deoarece credem in nevoia de a-i incuraja pe copii sa descopere si sa experimenteze diverse activitati si de a le oferi o alternativa la viata cotidiana obisnuita. Ei au nevoie de ajutor, de speranta si de incurajari pentru a invata mai bine, si de ramane astfel in scoala.

Care sunt obiectivele noastre?

• Sa oferim consiliere si mentorat pentru un grup de copii implicati in proiect;
• Sa dezvoltam abordari inovative, concentrate pe imbunatatirea prezentei si performantelor scolare, dar si pe dezvoltarea abilitatilor in materie de informatica, filme, fotografie, muzica si arta;
• Sa dezvoltam o echipa de sport, astfel incat sa sporim disciplina, stima de sine si performantele copiilor;
• Sa promovam intens ideea implicarii active a cetatenilor in viața comunitații precum si respectul in randul copiilor implicati in proiect, atat romi, cat si de alte etnii;
• Sa actionam ca un element de legatura intre parintii copiilor si scoala, si sa aratam mai bine metodele prin care educatia poate fi calea de iesire din conditiile precare ale ghetoului din Ferentari.

In prezent, avem peste o suta de copii implicati in Clubul de Educatie Alternativa.

Ce poti face pentru a sustine Clubul de Educatie Alternativa?

Voluntariat: alatura-te noua si copiilor si schimba-le viitorul. Te poti implica in orice activitate care se potriveste cu interesele si abilitatile tale si care ii poate ajuta pe copii.

Doneaza: In functie de posibilitatile tale poți dona bani sau lucruri care ar putea fi utile copiilor: jucarii, carti, haine, incaltaminte, etc.

Redirectioneaza 2% din impozitul tau anual pe venit catre Centrul de Politici pentru Romi si Minoritati

Pentru mai multe informatii despre modalitațile de susținere acceseaza site-ul nostru sau contacteza-ne la clubul.copiilor136@policycenter.eu.

 

Mai jos poti vedea cateva imagini surprinse la activitatile organizate de Clubul de Educatie Alternativa:


 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s