Claudia Chiru: Sa ii vezi pe elevi ca pe egalii tai

Claudia Chiru: Sa ii vezi pe elevi ca pe egalii tai

Pentru ca tot suntem in luna educatiei, am dedicat inca o editie din Suna Bine cu Ruxandra unui profesor care alege sa fie altfel, sa faca lucruri iesite din comun pentru elevii sai si sa ii inspire. De aceasta data, am stat de vorba cu Claudia Chiru, profesor pentru invatamantul primar si fondatoarea Scolii Alternative de Gandire Aplicata „SAGA Kid”. Daca nu ai prins discutia, asculta interviul aici.

Ma pasioneaza totul la aceasta meserie. Imi place cu totul, cu bune si cu rele. Imi place sa stiu ca imi folosesc puterea pentru a face lucruri bune, pentru a face lumina in jurul meu si pentru a face bine, pentru a-i invata pe altii sa stea frumos in societate si sa fie cat de buni pot”, ne-a spus Claudia.

Ea isi vede elevii ca pe niste egali si intelege ca, atunci cand cei mici nu fac ce li se spune, inseamna ca acei copii simt ca nu sunt vazuti sau ca nu li s-a respectat o nevoie. „Fiecare copil are modul lui de a-ti atrage atentia. Cred ca secretul este relatia pe care am construit-o cu ei.”

Claudia Chiru este si unul dintre speakerii de la conferintele SuperTeach, unde sustine un workshop pentru cadre didactice, numit „Orele de la scoala ca o poveste”. Profesoara este de parere ca relatia cu elevii se construieste cel mai usor prin povesti si creativitatea pe care acestea o implica.

Asculta podcastul de mai jos si descopera exemple concrete, prin care Claudia Chiru isi implica elevii in activitati educative, in moduri creative si distractive.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s