Cinci cheite pentru armonia in familie

Este normal sa vrei sa ai o relatie cat mai armonioasa si mai apropiata cu micutul tau. Trainerul Mona Reu iti dezvaluie aici cinci „cheite” pentru o comnicare cat mai benefica atat pentru tine, cat si pentru copilul tau.

Uneori, in relatia parinte-copil, se ajunge la blocaje de comunicare. Pe termen lung, aceste obstacole pot duce la o „racire” a relatiei si ii pot afecta pe toti membrii familiei. Ce este de facut?

Mona Reu, trainer in comunicare nonviolenta, ne prezinta cateva solutii pentru evitarea problemelor de comunicare in familie.

  • Fara etichete

Etichetele „parinte” si „copil” aduc cu ele o multime de obligatii si responsabilitati. Bineinteles, asta nu inseamna ca eliminam rolurile. Copilul stie ca are nevoie de dragostea parintilor, dar este important ca parintele sa inteleaga nevoile celui mic. In alte cuvinte, este necesar ca respectul sa fie acordat de ambele parti.

  • Fii un exemplu bun de urmat

Traieste in acord cu valorile tale. Arata-i copilului exemple pozitive, din care sa invete. Daca tu ii spui ca nu este bine sa minta, dar, in acelasi timp, spui o minciuna de fata cu el, ce o sa mai inteleaga?

Afla si celelalte cheite aici:

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s