Cele mai frecvente accidente vara (P)

Daca nu avem grija, vara poate fi sezonul accidentelor, in special in cazul copiilor. Iata cele mai frecvente intamplari nefericite.

Adesea, din pricina neatentiei, o vacanta frumoasa in familie se poate transforma intr-o vizita la camera de garda. De aceea, este foarte important sa fim cu ochii in patru, in sase, in cati este nevoie, astfel incat sa nu trecem prin necazuri care, de altfel, ar putea fi evitate cu usurinta.

Dupa o analiza amanuntita, realizata pe perioadele de vara din ultimii doi ani in Romania, Ungaria si Bulgaria, specialistii de la MediHelp International au facut un top al celor mai frecvente accidente din sezonul calduros, acestea fiind: cazaturile, accidentele cu bicicleta, arsurile si inecul. In perioadele analizate, cei de la MediHelp au realizat ca, pe timpul verii, vizitele la camera de garda cresc cu aproximativ 20%.

Cazaturile

Acest tip de accident ocupa primul loc pe lista si au loc, de obicei, la piscine si stranduri, la locurile de joaca din parcuri sau in practicarea unor sporturi. Cei mici pot aluneca pe suprafete umede, se pot impiedica sau pot sa cada de la inaltimi prea mari. Bineinteles, nu ne putem feri copiii de orice si nu putem sta cu frica „drobului de sare de deasupra capului”. Important este sa acordam un plus de atentie copiilor atunci cand ii lasam sa se catere prin copaci, cand se duc pe tobogane prea inalte sau atunci cand merg pe langa o piscina.

Accidentele pe bicicleta

Cel mai des, accidentele pe bicicleta au loc cand copiii merg cu o viteza prea mare sau cand incearca fel de fel de acrobatii, cum ar fi cand sar, cand nu se tin de ghidon, cand se dau pe rampe etc. De asemenea, aventurarea pe drumuri dificile, cu obstacole sau teren denivelat pot pune probleme celor mici (mai ales daca nu au suficienta experienta).

Arsurile

Un alt pericol vara il reprezinta focurile de tabara, gratarele in aer liber sau chiar focurile improvizate, intrucat acestea pot provoca arsuri de gradul II.

Inecul

Bineinteles, in lunile de vara, inecul si accidentele in piscina sau in ape naturale sunt mai des intalnite decat in restul anului. Asigura-te ca micutul tau este mereu in siguranta, cand inoata, ca este supravegheat (de tine sau de persoana responsabila in acel moment).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s