Cel mai simplu joc de constructie din carton

Daca vrei sa-i oferi copilului tau o noua ocazie de a petrece timpul impreuna intr-un mod creativ si jucaus iti aratam cum poti realiza cel mai simplu joc de constructie de carton.

Nu doar ca e usor de realizat, dar este ieftin si iti ia foarte putin timp sa pregatesti piesele de joc.

Materiale necesare:

  • carton
  • cutter/foarfeca
  • optional: rigla si creion

Alege pentru aceasta activitate un carton mai rezistent, care sa nu se indoaie foarte usor. Apoi ia cutterul sau foarfeca si decupeaza 15-20 de bucati de carton patrate sau dreptunghiulare de circa 10 cm lungime si 5 cm latime (dimensiunile pot varia in functie de cat de usor vrei sa fie manevrate piesele de catre copil).

Ia fiecare bucata de carton decupata si fa-i cate o taietura adanca in forma de „V” pe fiecare latura (pe mijloc sau aproape de colturi):

Piesele jocului sunt gata! Invita-l acum pe cel mic sa-si foloseasca imaginatia asambland piesele si ridicand constructii originale.

Daca vrei, ii poti da diverse provocari: sa foloseasca piesele ca sa ridice cea mai inalta sau mai lunga structura, sa construiasca un copac, o masina sau un animal. Poti, de asemenea, sa-l inviti pe cel mic sa deseneze sau sa picteze pisele de carton inainte sa le asamblati. Posibilitati de joaca sunt nenumarate!

Sursa: www.happyhooligans.ca, www.inthechildrensroom.blogspot.ro

Iti recomandam si alte jocuri si jucarii din carton:

Dinozauri din carton

Orasul din cutii de carton

Pisici adorabile din role de carton

Marionete din role de carton 

Cursa cu bile pe plansa de carton

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s