Ce sunt emotiile si de cate tipuri sunt ele

Ce sunt emotiile si de cate tipuri sunt ele

Inainte de a-i explica piciului tau ce sunt emotiile, este nevoie sa iti clarifici tu anumite lucruri. Ce tipuri de emotii sunt? Cum ii dezvolti copilului inteligenta emotionala? Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.

„Emotiile reprezinta o varietate de stari, pe care o avem si pe care o simtim in corpul nostru”

, explica psihoterapeuta Marilena Ionescu.

De cele mai multe ori, clasificam emotiile in functie de starile pe care le simtim in corp, adica placute sau neplacute. Insa este important sa mentionam ca nu exista emotii bune sau rele si este nevoie sa le acceptam ca atare.

In schimb, dincolo de ceea ce sunt emotiile, este nevoie sa constientizam ca fiecare dintre aceste stari genereaza un comportament. De exemplu, cand copilul tau este furios, nu ii nega furia, dar ai grija sa il ajuti sa isi gestioneze emotia, astfel incat sa nu se ajunga la un comportament negativ. Asadar, exprimarea emotiilor este urmatorul pas dupa cunoasterea lor.

„Este un antrenament”, mai spune Marilena Ionescu. „Sunt copii care se nasc cu o inteligenta emotionala deosebita, cu care ne este mai usor sa lucram, dar si copii care ne pun in dificultate. Poate pentru ca si noi, ca adulti, avem de lucru cu noi, in anumite privinte.”

Afla mai multe despre ce sunt emotiile, despre tipuri de emotii si despre exprimarea emotiilor, acum, la Meditatii pentru parinti.

Acest material face parte din campania Gradinite fara Bullying.

#gradinitefarabullying #scolifarabullying #sanatateemotionala


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s