Ce se intampla cand lasi bebelusul la televizor

De cand se naste, mintea bebelusului tau este ca un burete: absoarbe tot. Care sunt influentele negative pentru cei mici? Cum le putem ajuta dezvoltarea? Afla din conferinta de mai jos.

Programele TV, fie ele educative sau nu, sunt nocive pentru bebelusi, din pricina ritmului alert al emisiunilor. In discursul sau, Dimitri Christakis explica riscul suprasolicitarii creierului la copiii foarte mici.

Mintea unui nou-nascut se modeleaza dupa mediul inconjurator. Astfel, cei mci au o nevoie constanta de interactiune cu parintii si cei din jur.

Dr. Dimitri Christakis este profesor de pediatrie la Universitatea din Washington si cercetator in comportamentul copiilor.

El arata publicului o tomografie a unui copil crescut intr-un orfelinat din Romania, unde fusese neglijat. Daca sunt neglijati de la o varsta frageda, micutii nu isi pot dezvolta anumite capacitati de-a lungul vietii si, mai tarziu, nu mai au posibilitatea sa invete la fel de bine.

Concluzia conferintei este ca, atunci cand iti faci de lucru prin casa, in loc sa iti lasi copilul in fata televizorului, implica-l in activitatile tale. Interactioneaza cu micutul tau si joaca-te cu el cat mai mult. Televiziunea ar trebui sa ocupe un loc cat mai restrans in viata bebelusului tau.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s