Ce poate invata copilul prin joaca?

Ce poate invata copilul prin joaca?

Contrar a ceea ce ne inchipuim noi, adultii cei ocupati si agitati, joaca nu este o pierdere de vreme pentru copii. Jocul este un instrument esential in toate ariile din dezvoltarea copilului. Despre toate lucrurile pe care le poate invata piciul tau jucandu-se iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Intr-o editie precedenta, am aflat ca prichindeii folosesc joaca in doua mari sensuri: pentru invatare si in scop terapeutic. Otilia Mantelers, parenting trainer, insista asupra acestui aspect, punctand cateva instante in care dezvoltarea copilului este sustinuta de joc si oferindu-ne exemple.

Prin joaca, ei pot invata foarte multe lucruri care tin de partea intelectuala, de partea cognitiva”, ne spune ea. Iar printre exemplele pe care ni le-a oferit se numara: experimente pentru copii, activitati de bricolaj sau chiar cantece pentru copii.

Jocul nu se adreseaza partii rationale. Jocul, fiind non-verbal, se adreseaza partii emotionale”, mai explica Otilia Mantelers, referindu-se si la partea terapeutica a jocurilor.

Afla acum, la Meditatii pentru parinti, exemple concrete de jocuri foarte utile pentru dezvoltarea copilului tau.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s