Ce ii spui copilului despre moartea unui parinte

Ce ii spui copilului cand unul dintre parintii sai urmeaza sa moara

In general, moartea oricarei persoane este un subiect greu de abordat. Cand vorbim despre moartea unui parinte, povara este cu atat mai mare. Este cazul sa ii vorbesti unui copil ca moartea mamei sau a tatalui este iminenta? Si, daca ii comunici, ce ii spui? Iata raspunsurile, la Meditatii pentru parinti.

Moartea este unul dintre cele mai sensibile subiecte si majoritatea adultilor fug de asta”, ne spune psihoterapeutul Gaspar Gyorgy. „Iar atunci cand vine vorba de relatia parinte-copil, cred ca parintii ar face orice, ar vorbi pana si despre educatia sexuala, mai mult decat despre tot ceea ce inseamna pierdere.

Este normal sa vrei sa iti protejezi copilul. Si, intr-o lume perfecta, toate s-ar intampla la timpul lor si ne-am intalni mult mai tarziu in viata cu decesul. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Si sunt unele familii in care moartea unui parinte se intampla mai devreme decat ne-am fi asteptat. Iar daca ai un copil care nici n-a intrat la scoala inca sau care inca nu a inteles ca decesul este ceva ireversibil, discutia va fi cu atat mai grea.

Gaspar Gyorgy ne sugereaza ca in astfel de situatii sa fim cat se poate de sinceri, sa vorbim cat mai concret si sa acceptam moartea, chiar si moartea unui parinte, ca fiind ceva normal, o parte din ciclul vietii. Familiile care duc o viata spirituala ii pot explica celui mic ce se intampla dupa moarte, dar cel mai important este sa folosim cat mai mult timpul pe care il avem la dispozitie.

Mai multe despre acest subiect sensibil poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s