Ce ii spui copilului cand ai un nou partener

Ce ii spui copilului cand ai un nou partener

Dupa divort, este normal sa vrei sa iti refaci viata. Si, la un moment dat, cineva nou va intra in viata ta si, implicit, in viata copilului. Cum ii comunici aceasta veste copilului si ce ii spui despre noul partener? Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.

Copiii, in general, inteleg. Nu au nimic impotriva, atata vreme cat nu simt tensiune din cealalta parte”, explica Gabriela Saulea, presedinte Asociatia Calatoria Divortului.

Din experienta ei, de regula, parintii divortati au dileme care tin de cand e prea curand sa aduca un nou partener in viata familiei si daca cel mic va suferi. Iar raspunsul sau este simplu: cat suntem sinceri cu cel mic si nu suntem malitiosi fata de fostul partener, lucrurile vor decurge fara probleme.

Este important sa pregatesti terenul si, in primul rand, sa fii sincer fata de celalalt partener. N-ai vrea ca fosta sotie sau fostul sot sa afle de la copil ca tu ti-ai gasit pe altcineva. Anunta-l tu din timp si incercati amandoi, pe cat posibil, sa aveti un comportament cordial unul fata de celalalt.

„Important e ca noi, ca adulti, sa intelegem ca, odata ce noi suntem echilibrati, acest echilibru se transmite si copilului.

Un alt sfat al Gabrielei este ca, atunci cand i-l prezinti copilului pe noul partener, sa fii cat de cat sigur ca acel partener va ramane in viata ta. Prea multe incercari pot traumatiza copilul.

Mai multe despre cum sa ii comunici copilului despre noul partener poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s