Parintii divorteaza: Cand si cum ii spui copilului

Parintii divorteaza: Cand si cum ii spui copilului

Discutia despre divort este grea in orice cuplu, dar cu atat mai grea in cuplul de parinti. Iar cand vine momentul sa ii comunici copilului ca parintii divorteaza, cum faci asta? La Meditatii pentru parinti, oferim cateva sfaturi celor care trec printr-o astfel de situatie.

„Trebuie sa avem o strategie atunci cand comunicam copilului ca urmeaza ca familia lui sa treaca printr-un divort”, explica Gabriela Saulea, presedinte Asociatia Calatoria Divortului.

Daca esti in pragul unui divort, este normal sa te simti coplesit de situatie si sa iti gestionezi mai greu emotiile si comportamentele. Insa, inainte sa reactionezi, gandeste-te ce impact vor avea actiunile tale asupra copilului.

Poate vrei sa tipi la partener, sa il invinovatesti, sa te descarci de suparare. Este normal. Dar aceste lucruri se intampla in rolurile de sot si sotie, nu in cele de mama si tata. Iar copilul nu isi stie parintii altfel decat in rolurile de mama si tata. De aceea, conteaza foarte mult sa treci peste orgolii si sa nu iti implici piciul in duelul dintre tine si partener.

Modul in care iti setezi relatia cu copilul inainte de divort te va ajuta sa poti avea apoi o viata mai usoara dupa divort”, mai spune Gabriela Sulea.

Mai multe despre cum sa ii vorbesti copilului despre faptul ca parintii divorteaza iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Nu rata! Promotii grozave Chicco pregateste, de cele de Black Friday aminteste! Campanie valabila in magazine si online in perioada 07.12-31.12.2017
otter.ro

Lasă un răspuns