Ce facem cand copilul intarzie sa vina?

Dupa casatorie, majoritatea cuplurilor incep sa se gandeasca foarte serios la venirea unui copil in viata lor, care sa le intregeasca familia si sa-i implineasca.

Dar exista si situatii in care femeia nu ramane insarcinata, in ciuda incercarilor repetate.

O prima cauza a acestei neplaceri poate fi starea de sanatate a unuia dintre parteneri. De aceea este recomandat ca, atunci cand va doriti un copil, sa faceti mai intai niste investigatii de ordin medical, implicand analize mai amanuntite, identificarea Rh-ului, a grupei sanguine, spermograma etc.
Daca toate aceste analzie sunt bune, atunci „problema” poate fi de ordin psihic. Viitorii parinti pot fi obsedati de ideea conceperii unui copil sau sunt presati de anturaj: ”Uite, toti au copii, noi nu!”. Alti factori sunt cei psiho-sociali: „O sa imbatranim si nu avem copii!”, uitand sa se bucure de propria lor intimitate, care este principala sursa care favorizeaza fecundatia.

De aceea, este bine sa creati o atmosfera romantica, linistita, intr-un cadru sigur, linistit, neperturbat de diversi factori sau persoane. Partenerii trebuie sa fie relaxati atat fizic, cat si psihic, sa nu treaca peste preludiul actului sexual, sa-si adrese cuvinte tandre, sa se detaseze de problemele cotidiene si sa savureze momentul, sa traiasca clipa. Daca actul sexual va fi privit doar ca modalitate de fecundare si se va avea in vederea doar finalitatea acestuia, adica viitoarea sarcina, partenerii vor uita sa se bucure de momentul lor de intimitate, de propria lor iubire, devenind tensionati si frustrati.
Cu vointa si perseverenta, cu dragoste si rabdare, se pot intampla minuni in viata dumneavoastra!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s