Ce facem cand ajungem la etapa de joc independent?

Ce facem cand ajungem la etapa de joc independent?

Sunt multi parinti care asteapta cu nerabdare sa vina vremea cand piticii lor vor incepe sa se joace singuri, macar 5 minute, fara sa se agate in permanenta de mami sau de tati. Dar sigur esti pregatit pentru etapa de joc independent? Iata cum a trecut mamica Georgiana prin aceasta experienta, de care ne spune la Parinti de Pici.

Cand insa cel mic ajunge, in sfarsit, sa se joace singur, incepi sa te intrebi cat ar fi bine sa se joace astfel, fara sa-ti ceara ajutorul.

„Eu, cel putin, credeam la un moment dat ca fetita noastra nu poate asocia joaca decat cu prezenta mea”, povesteste Georgiana, mama de pici.

Dar vine un moment in care orice copil are nevoie de joc independent, in care sa descopere si sa exploreze de unul singur, fara ajutor din partea parintilor. Totusi, momentele de joc independent sunt scurte, avand o durata de 10-15 minute.

Sunt insa copii care pot petrece, la nici un 1 an si cateva luni, chiar si jumatate de ora jucandu-se singuri, asa cum sunt copii care abia mult mai tarziu descopera placerea momentelor de joc independent. Este o etapa prin care micutul tau poate trece oricand, fara sa-ti faci griji ca e prea devreme sau prea tarziu.

Ce poti face cand puiul tau ajunge in acest moment? Sa te relaxezi, bineinteles! Afla si mai multe sfaturi despre etapa de joc independent, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s