Ce este gresit la parola ta?

Pe masura ce petrecem mai mult timp pe internet, avem tot mai multa nevoie sa ne protejam. Afla aici cum iti alegi o parola puternica, pentru a-ti pastra datele confidentiale.

Fie ca iti faci un cont pentru un magazin online, fie ca pur si simplu intri pe o retea de socializare, parolele incep sa faca parte din viata ta. De aceea, exista cateva sugestii pentru a-ti crea o parola sigura.

Lorrie Faith Cranor, cercetatoare in securitatea online, dezvaluie in aceasta conferinta TED ce a descoperit analizand mii de parole.

In primul rand, a observat ca parolele prea complexe, desi sunt utile, incep sa fie problematice atunci cand se tot aduna, pentru conturi diferite. Totusi, cel mai indicat este sa nu iti refolosesti niciodata un cod si sa incerci sa ai cate o parola unica pentru orice profil creat.

Ce te faci cand parola ta trebuie sa fie de cel putin opt caractere, cu o majuscula, o cifra si un simbol? Devine cam ametitor, nu-i asa?

Afla in acest Discurs antispalare pe creier cateva sfaturi pentru a avea o parola puternica, dar usor de retinut in acelasi timp. De asemenea, descopera cum procedeaza hackerii pentru a intra in conturi.

[ted id=2030 lang=ro]

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s