Ce emotii cunoaste bebelusul?

Ce emotii cunoaste bebelusul?

Pentru ca ii vedem atat de mici, este normal sa ne gandim ca bebelusii nu prea au idee cum sta treaba cu emotiile. Insa, doar pentru ca nu isi pot numi sentimentele, nu inseamna si ca nu trec prin toate. La Parinti de Pici, iti spunem cum sa iti ajuti bebelusul sa inceapa sa isi recunoasca mai bine emotiile.

In primul rand, inca de cand se naste, bebelusul are instrumentul perfect pentru descarcarea emotionala: plansul. Este una dintre primele sale metode de comunicare, putand avea diverse semnificatii, de la foame sau somn, pana la frustrare.

Insa, un copil de cateva luni simte un spectru mult mai larg de emotii. Simte bucuria, surpriza, curiozitatea, frica, furia, dezgustul, rusinea – toate emotiile primare. Doar ca nu stie sa le numeasca sau sa le recunoasca si, cu siguranta, nu stie sa si le gestioneze. Cu alte cuvinte, poate ca piciul tau nu are inca o inteligenta emotionala dezvoltata, dar este un omulet incercat de toate sentimentele, ca si tine.

Cu toate acestea, la doar 6 luni, bebelusul e capabil sa gaseasca singur modalitati de autoreglare a emotiilor, cum ar fi suptul degetului. Iar pana la varsta de 1 an isi da seama ca parintii il pot ajuta sa-si gestioneze emotiile si incepe, usor, usor, sa asocieze diferite emotii cu anumite situatii.

Cum iti ajuti prichindelul sa isi recunoasca mai usor emotiile? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s