Ce beneficii are plansul bebelusului

Ce beneficii are plansul bebelusului

Ca proaspat parinte, cel mai probabil nu vezi niciun avantaj cand puiul tau plange, dar copiii chiar se dezvolta mai bine cand sunt lasati sa planga suficient. Descopera toate beneficiile aduse de plansul bebelusului, acum, la Parinti de Pici.

Oricat de pregatiti credem ca suntem de plansul bebelusului, lucrurile se schimba repede atunci cand cel mic incepe efectiv sa planga. La inceput ne speriem, mai ales daca nu stim de ce plange, apoi, incet, incet, obosim de atatea plansete, ca mai tarziu sa ne enerveze uneori plansul necontrolat al copilului, mai ales daca motivele ni se par minore sau daca noi suntem obositi si incarcati.

Totusi, cu ceva rabdare, control si mult antrenament, poti ajunge sa abordezi cu suficient calm momentele de plans ale copilului, fara sa incerci sa-l opresti din plans. Daca il lasi sa planga suficient, iata cat de multe avantaje va avea puiul tau:

  • plansul il ajuta pe cel mic sa se linisteasca si sa treaca peste momentele stresante;
  • plansul il ajuta sa comunice – e principalul sau mijloc de comunicare la inceput;
  • copilul va avea o sanatate emotionala mai buna, un atasament mai sanatos, o stima de sine crescuta si o capacitate de invatare mai buna.

Asta nu inseamna nicicum sa-l lasi sa planga neconsolat, ci sa-l iei in brate (daca vrea), sa-l asiguri ca esti langa el si sa-i accepti plansul.

Mai multe despre plansul bebelusului poti afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s