Cat timp este bine sa alaptam bebelusul?

Alaptarea are un rol major in dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a bebelusului, oferindu-i acestuia nu doar o hrana completa, ci si posibilitatea de a realiza o legatura profunda cu mama. Numeroase studii au indicat faptul ca bebelusii care au avut parte de alaptare un timp indelungat au un sistem imunitar puternic si mai multa siguranta de sine in relatiile cu cei din jurul lor. Cu toate acestea, in privinta perioadei de alaptare s-a ridicat des intrebarea: “Cat timp este indicat sa alaptam bebelusul?”.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni si inceperea diversificarii dupa aceasta varsta, mentinand si alaptarea la san pana la 2 ani.

Ilinca Tranulis, medic pediatru si consultant in lactatie, a fost invitata Simonei Balanescu la Radio ItsyBitsy si a oferit un raspuns la aceasta intrebare.

“Nu exista nicio varsta la care cineva sa poata demonstra ca alaptarea devine inutila sau chiar daunatoare. Dupa 2-3 ani, alaptarea este un obicei atat de personal si nu prea are cine sa isi dea cu parerea despre durata alaptarii cat timp copilul se bucura. Dupa un timp, mama se satura de acest obicei mai repede decat copilul si atunci este recomandata o incarcare blanda”, sustine d.na Dr.Ilinca Tranulis.

Va invitam sa ascultati inregistrarea emisiunii aici:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s