Cat iti lasi copilul la calculator

Cat iti lasi copilul la calculator

Ai stat sa calculezi orele pe care le petrece piciul tau atat la calculator, cat si in fata altor ecrane? Cat este totalul intr-o zi? Dar in cazul tau? La Meditatii pentru parinti, vorbim despre timpul pe care cei mici il petrec in fata ecranelor si despre ce fac ei pe calculator si alte dispozitive.

„Mi se pare ca, in zilele noastre, a-i priva pe copii de posibilitatea de a se folosi de tehnologie nu e deloc o alegere foarte inteleapta”, incepe sa ne explice psihoterapeutul Gaspar Gyorgy.

Pentru ca ne dorim sa ne crestem copiii intr-o lume fara violenta, fara scandalurile de la TV si fara pericolele din mediul online, suntem tentati sa ii tinem pe cei mici departe de televizor si de calculator. Insa este imposibil sa iti protejezi piciul non-stop.

Desigur, pana la varsta de 2 ani, copilul nu ar trebui sa stea deloc in fata ecranelor. Insa, dupa aceea, este nevoie sa te gandesti mai degraba cum sa il inveti sa exploreze in siguranta, decat sa ii interzici accesul la calculator sau la alte dispozitive.

De aceea, Gaspar Gyorgy ne recomanda „sa ne flexibilizam putin raportarea fata de tot ceea ce inseamna jocuri pe care copiii le folosesc, tot ceea ce inseamna timpul pe care ei il petrec in mediul online”. Mai multe sfaturi pentru timpul petrecut de copii la calculator poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s