Cat de importanta este adeverinta de sport pentru scoala?

Cat de importanta este adeverinta de sport pentru scoala?

Suntem siguri ca toti parintii cunosc tot muntele de hartii si adeverinte, pe care trebuie sa il pregateasca la inceput de an scolar. Unele documente sunt obligatorii, altele sunt recomandate. Cum ramane cu adeverinta de sport? O mai cerem de la medic daca nu este obligatorie? Afla parerea specialistului, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In primul rand, dupa cum ne avertizeaza si dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva, este nevoie sa facem diferenta dintre sport de performanta si educatia fizica de la scoala. Daca iti doresti ca micutul tau sa urmeze un sport de performanta ca activitate extrascolara, va fi nevoie sa faci rost de un aviz medico-sportiv, de la un specialist in medicina sportiva. Avizul are o valabilitate de 6 luni si este necesar la orice varsta.

Apoi, in ceea ce priveste adeverinta de sport pentru scoala, aceasta are o valabilitate de un an si este recomandata (nu obligatorie) atat scolarilor, cat si liceenilor si studentilor.

A doua problema pe care o ridica dr. Alin Popescu este legata de cine elibereaza adeverinta de sport. Desi tot un specialist in medicina sportiva ar trebui sa se ocupe si de acest aspect, fiind un numar limitat de astfel de medici, se accepta si adeverintele de la medicii de familie sau pediatri.

Nu in ultimul rand, a treia chestiune este legata de analizele necesare pentru eliberarea adeverintei. „In mod normal, ar trebui sa avem un examen cardiologic si cateva analize uzuale de sange”, spune dr. Alin Popescu. Din pacate, de obicei, nu se fac toate investigatiile. In acest caz, ne mai chinuim sa facem rost de adeverinta de sport? Sau insistam sa se faca toate analizele? Iata ce ne sugereaza specialistul, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s